Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari F12berlinetta

Nieuws: Ferrari F12berlinetta

DMC verfraait Ferrari F12berlinetta

10.01.2013

Je verwacht het niet, maar ´wielen maken de auto´ gaat ook op voor een Ferrari. Al doet het extra spoilerwerk eveneens een duitje in het zakje bij deze brute F12berlinetta van DMC.

De Ferrari's die uit de fabriek in Maranello komen zijn stuk voor stuk begeerlijke auto's, maar rollen veelal op niet bijster spectaculair lichtmetaal. De designer die bij Ferrari verantwoordelijk is voor het wieldesign is vast een ietwat ingetogen persoon. Hij beschikt in elk geval niet over de wilde fantasieën die de vergelijkbare medewerker bij Lamborghini wel heeft. Een blik op slechts een van de wielspaken van dat merk en je weet dat het om een Lambo gaat en zelfs welk model.
Nadat Novitec Rosso dat eerder al deed, voelt ook het Duitse DMC precies aan wat wij denken en is het van plan de F12berlinetta op beduidend exclusiever én agressiever lichtmetaal te zetten. De hier getoonde foto´s zijn weliswaar nog photoshops, maar de intentie is er!

Titanium
De duistere toon die DMC de Ferrari F12berlinetta wil meegeven komt ook voort uit de fikse voorspoilerlip en de 'gevleugelde' zijskirts. Ook de diepblauwe lak mist zijn effect niet. Het is een keer wat anders dan rood of zwart. Alle additionele onderdelen zijn vervaardigd uit koolstofvezel, behalve het uitlaatsysteem. Die is gemaakt van titanium. De nieuwe uitlaat geeft de F12berlinetta meteen een hoger vermogen, namelijk 764 pk. Leuk voor de cijfertjes, want de standaard 740 paardenkrachten lieten natuurlijk al weinig te wensen over. Toch zou het zomaar kunnen zijn dat de F12berlinetta van DMC net even wat sneller de hoek om kan dan het af fabriek-exemplaar. Dit vanwege een aangepast en tegelijk verlaagd onderstel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model