Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari Enzo-opvolger

Nieuws: Ferrari Enzo-opvolger

Enzo-opvolger eind 2012 onthuld

15.03.2012

Met de presentatie van de F12berlinetta nog vers in het geheugen wordt de aandacht bij Ferrari nu verlegd naar de opvolger van de Enzo. Het beloofd de krachtigste Ferrari ooit te worden.

In Genève baarde Ferrari opzien met de F12berlinetta als opvolger van de 599, maar achter de schermen wordt al enige tijd aan een tweede project gewerkt. De Enzo is al meer dan tien jaar oud en sindsdien ontbreekt er een absoluut topmodel in de Ferrari-range. Dat daar verandering in gaat komen is al langer bekend, maar tijdens de Autosalon van Genève deed Luca di Montezemolo, CEO van Ferrari, uit de doeken dat het model al voor het eind van het jaar aan een select aantal personen getoond zal worden. Hij verklaarde tegenover Automotive News Europe dat de auto niet alleen qua prijs maar ook qua styling zal verbazen wanneer hij onthuld wordt. Ferrari is er overigens nog niet uit wanneer de publieke onthulling plaats zal vinden. Het staat vast dat dit in het voorjaar van 2013 zal zijn, maar er wordt nog getwijfeld tussen Detroit en Genève.

Motorisering
In het nieuwe model zal, net als in de Enzo, een V12 gemonteerd worden. Het voortgebrachte vermogen is nog een goed bewaard geheim, maar Ferrari verklaarde wel dat hij krachtiger zal zijn dan de 740 pk tellende V12 in de F12berlinetta. Of deze motor gekoppeld zal worden aan een hybridesysteem is nog niet duidelijk. Wel benadrukte Montezemolo het feit dat met de F12berlinetta en de Enzo-volger de Formule 1-auto´s qua vermogen voorbijgestreefd worden. ´Wij verkopen Formule 1-vermogen voor op de weg´ aldus Montezemelo.

Productieaantallen
Het is nog niet duidelijk hoeveel exemplaren de fabriek in Maranello zullen verlaten. Van de Enzo werden uiteindelijk 399 stuks geproduceerd en zijn voorganger, de F50, zag 349 keer het levenslicht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model