Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari 599XX

Nieuws: Ferrari 599XX

Hardcore circuitracer

05.03.2009

Speciaal voor de liefhebbers van hardcore circuitauto’s komt Ferrari met de 599XX op de markt. Het model is soortgelijk aan de FXX, de hardcore circuitvariant van de Enzo, en is niet roadlegal.

De Ferrari 599XX heeft als basis de 'gewone' 599 GTB Fiorano met dezelfde motor. Alleen is deze grondig aangepakt en helemaal geprepareerd voor het circuit gebruik. De motor van de 599XX is in staat om negenduizend (!) toeren te draaien en levert hierbij het vermogen van 700 pk! In combinatie met het verlaagde gewicht van de motoronderdelen en de nog sneller schakelende versnellingsbak moet de 599XX ongekend snel zijn.

HPDC
Ferrari 599XXNiet alleen de motor en versnellingsbak werden flink verbeterd, ook werden de elektronische systemen onder handen genomen. Deze systemen gaan als 'High Performance Dynamic Concept' door het leven en moet zorgen voor optimale prestaties. Het intelligente systeem laat mechanische en elektronische onderdelen soepel en snel met elkaar samen werken. Hieronder valt bijvoorbeeld het tweede generatie SCM suspension system.

Carbon body
Om de prestaties nog verder te verbeteren bracht de 599XX menig uurtje in de windtunnel door. De aërodynamica is hierdoor flink verbeterd. De auto heeft nu 280 kg downforce bij 200 km/u en 630 kg bij 300 km/u. Dit komt mede door een vlakke onderkant en de nieuwe achterspoiler. De body van de 599XX bestaat grotendeels uit carbon wat het gewicht verder omlaag brengt.

Slicks
De 599XX lijkt de ideale Ferrari voor een dag op het circuit. De keramische remmen in combinatie met de 290 mm (voor) en 310 mm (achter) brede slickbanden geven de Ferrari genoeg grip menig raceauto zijn kont te laten zien. We zijn dan ook erg benieuwd naar een wedstrijdje tussen de FXX en deze 599XX. Alleen voor het geluid zouden we het al doen!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model