Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari 599XX Evolution Package

Nieuws: Ferrari 599XX Evolution Package

Er zit nog rek in de Ferrari 599XX

05.12.2011

Van de Ferrari 599XX wordt gezegd dat het een levende machine is. Met een zenuwstelsel en een eigen mening. De 599XX is dan ook meer wetenschap dan metaal, en mede daardoor niet straatlegaal. Het genetische manipuleren kon dus gerust nog wat verder gaan. Met het Evolution Package.

Op de Bologna Motor Show gaat Ferrari het Evolution Package voor de 599XX presenteren. Hiermee uitgerust wordt de experimentele sportwagen waarvan de 599 GTO is afgeleid nog waanzinniger dan het al is.

Formule 1-vleugel
Ferrari 599XX Evolution PackageHet optionele pakket bestaat met name uit aerodynamische toevoegingen waardoor de lucht minder en tegelijk meer vat krijgt op de carrosserie. Aan de voorzijde zal een enorme splitter worden gemonteerd voor een betere afvoer van de luchtstroom langs, over en onder de auto. Achterop heeft de geavanceerde achtervleugel juist als doel zoveel mogelijk wind op te vangen. In de spoiler bevinden zich twee flaps die automatisch anticiperen op de omstandigheden en zo altijd voor een optimale downforce zorgen. De actieve, elektronisch gestuurde vleugel, een systeem ontleent uit de Formule 1, werkt samen met  de functies ESP, ABS, SCM en F1-Trac en gebruikt de stuuruitslag, de acceleratiekrachten, de laterale acceleratie en voertuigsnelheid als parameters.

750 pk en 700 Nm
Ferrari heeft ook nog wat meer vermogen uit de V12 weten te persen. De geëvolueerde 599XX beschikt over een maximaal vermogen van 750 pk en een koppel van 700 Nm met een wagengewicht dat met 35 kg is afgeslankt. Een rondje op Ferrari's eigen racebaan Fiorano doet de onschatbare bolide met Evolution Package in 1 minuut en 15 seconden, wat twee seconden sneller is dan de 599XX zonder dit pakket en negen seconden sneller dan de al misselijkmakende 599 GTO.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model