IAA 2011
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari 458 Spider

Nieuws: Ferrari 458 Spider

Sterrenkijker: Ferrari 458 Spider

25.08.2011

Dankzij de Ferrari 458 Spider kunnen we voor het eerst sterren kijken vanuit een middenmotor cabriolet met een inklapbaar hardtop. Een primeur uit Italië.

Het door Ferrari gepatenteerde, volledig inklapbare hardtop is een wereldprimeur voor een sportwagen met deze lay-out. Maar ook afgezien van dat feit is de compleet uit aluminium vervaardigde hardtopconstructie een unieke feature. De hardtop, die volledig is geïntegreerd in de styling van de auto, werd ontwikkeld om netjes vóór de motor te passen zonder de aerodynamica of prestaties van de auto te beïnvloeden. De kleine ruimte die nodig was om de kap te herbergen bood de ontwerpers de mogelijkheid om een ruime achterbank voor bagage te monteren achter de stoelen. De reden om van een stoffen kap over te stappen naar een stalen dak wordt door Ferrari uitlegt aan de hand van twee voordelen. Namelijk de gewichtsbesparing van 25 kg en een tijd van slechts 14 seconden om zich volledig te openen.

Italiaanse V8
Ferrari 458 SpiderDe 458 Spider wordt aangedreven door dezelfde atmosferische, direct ingespoten 4.5 liter V8 die in de motorsteunen van de 458 Italia ligt. Het motorblok levert een maximaal vermogen van 570 pk bij 9.000 tpm. Het koppel bedraagt 540 Nm bij 6.000 tpm. De krachten worden op de weg overgebracht door een transmissie met dubbele koppeling en schakelpaddles via een geavanceerd E-Diff, dat is geïntegreerd met het F1-Trac tractiecontrolesysteem voor maximale handlingprestaties. Het resultaat? Nul naar honderd binnen drieënhalve tel en een topsnelheid van ruim 320 km/h. Tegelijkertijd verbruikt de Ferrari gemiddeld 11,8 l/100 km.
De nieuwste sterrenkijker van Ferrari zal tijdens de IAA in Frankfurt onthuld worden. De prijs van de dakloze Italiaan is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model