Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari 458 Italia

Nieuws: Ferrari 458 Italia

Novitec Rosso doet 458 Italia

23.02.2011

Hoe maak je dé Ferrari van dit moment nog beter en sneller. Leen hem uit aan Novitec Rosso. Zij weten er wel raad mee.

Als Ferrari denkt dat het maximale wel bereikt is, weet Novitec Rosso altijd nog wel wat extra paardenkrachten uit de motor te peuteren. Bij de 458 Italia zijn dit er 39 stuks waardoor de totale vermogensafgifte op 609 pk komt. Pas bij een hoge 9.100 tpm komen ze allemaal vrij. Het koppel steeg ook, van 540 naar 569 Nm bij 5.400 tpm. De nieuwe topsnelheid bedraagt hierdoor 330 km/h. Wat de vermogenstoename doet met de spurt naar honderd is onbekend, maar veel zal het niet zijn. Alhoewel...

21 kg
NovitecDoor een geavanceerd uitlaatsysteem te monteren wat opgetrokken is uit inconel, een materiaal dat ook gebruikt wordt in de Formule 1, verliest de Novitec Rosso 458 Italia ineens 21 kilo. Sportkatalysatoren laten de uitlaatgassen optimaal wegvloeien. Ook bevat het uitlaattraject een einddemper voorzien van een klep waarmee het geluid veranderd. Het is te bedienen met de Manettino-knop op het stuurwiel.

Gebouwd op snelheid
Om de 450 Italia nog iets lichter te maken is de stylingkit vervaardigd uit carbon en verving de tuner de standaard wielen voor lichtgewicht custom made exemplaren met een diameter van 21 inch vóór en 22 inch achter. Daarna verlaagde Novitec Rosso de auto met 34 mm en vervolgens werd het gehele pakket uitvoerig getest in de windtunnel van de universiteit van Stuttgart.

Bekijk ons aanbod tweedehands Ferrari

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model