Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari 430 Scuderia

Nieuws: Ferrari 430 Scuderia

Lichter en krachtiger

27.07.2007

Ferrari presenteert de high performance Ferrari 430 Scuderia. Het model is gebaseerd op de 430 Coupé maar wordt gekenmerkt door minder gewicht, meer vermogen en veel technologie uit de Formule 1. Het resultaat is een bloedstollende sportauto.

Nieuws Ferrari 430 ScuderiaDe Porsche 911 GT2, de Lamborghini Gallardo Superleggera en de Ferrari 430 Scuderia hebben één ding gemeen; het zijn lichtgewicht en krachtiger versies van de modellen waarvan ze zijn afgeleid. En dat resulteert in bloedstollende modellen met sublieme prestaties en een optimale rijbeleving. De 430 Scuderia is afgeleid van de 430 Coupé en vormt samen met dit model en de 430 Spider een indrukwekkend drietal.

F1-technologie

Nieuws Ferrari 430 ScuderiaFerrari claimt dat bij de ontwikkeling van de 430 Scuderia de nadruk lag op het realiseren van een laag gewicht, de hoogste noodzakelijke uitrusting en innovatieve technologie. Veel van de in de Formule 1 opgedane ervaring heeft Ferrari doorvertaald in de 430 Scuderia. Daarbij valt te denken aan het gebruik van lichte materialen als aluminium, carbon en magnesium. Maar bijvoorbeeld ook de nieuwe F1 software – Superfast – die de schakeltijd reduceert tot slechts 60 milliseconden, en de nieuwe tractiecontrole die voor het eerst het elektronische E-diff differentieel en het F1-Trac tractie- en stabiliteitscontrole-systeem in één systeem integreert.

Minder gewicht, meer vermogen

Nieuws Ferrari 430 ScuderiaDe nieuwe sportauto kent een lage gewicht/vermogenhouding van slechts 2,45 kg per pk dankzij een laag leeggewicht van slechts 1.250 kg - 100 kg minder dan de F430. De atmosferische 4.3 liter V8 is goed voor een vermogen van 510 pk bij 8.500 tpm. Dat is 20 pk meer dan de "standaard" F430. Qua 0-100 acceleratie moet de Scuderia dik onder de 4 seconden kunnen duiken en een topsnelheid van rond de 340 km/h is zeker niet uitgesloten.

Supersportief uiterlijk

De technische ontwikkelingen hebben ook geleid tot een afwijkend uiterlijk. Zo zijn alle bumpers opnieuw vormgegeven, zien we extra luchtinlaten en carbon spiegels. Maar ook de hoger geplaatste uitlaten, de carbon spiegels en de opvallende lichtmetalen wielen springen in het oog. Het interieur is geheel volgens de hedendaags trend voorzien van veel carbon. Dit lichte en supersterke materiaal verhoogt de sportieve ambiance.

Onthulling op IAA

De 430 Scuderia wordt in september 2007 officieel onthuld door Michael Schumacher tijdens de IAA Motor Show in Frankfurt. Tegen die tijd worden ook de definitieve prestaties bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model