Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari 250 GTO

Nieuws: Ferrari 250 GTO

Ferrari 250 GTO is duurste auto ooit

07.06.2012

Er mag dan een financiële crisis gaande zijn, daarvan is niets te merken gezien het feit dat het veilingrecord voor de duurste auto opnieuw is gebroken. Dat het een Ferrari 250 GTO betreft zal niet iedereen verrassen, maar misschien wel dat hij voor een astronomisch bedrag van maar liefst 35 miljoen dollar van eigenaar verwisselde.

Deze groene GTO kwam tien jaar geleden in handen van Nederlander Eric Heerema die er destijds de goede som van 6,8 miljoen euro voor neertelde. Dat bleek een slimme investering want deze unieke bolide is onlangs voor meer dan het viervoudige de oceaan overgestoken. Tijdens een veiling leverde de betreffende 250 GTO een recordbedrag van 35 miljoen dollar (ongeveer 28 miljoen euro) op. Daarmee is het met afstand de duurste auto aller tijden. De koper is de Amerikaanse miljardair Craig McCaw die zijn fortuin vergaarde met het Amerikaanse AT&T.

Stirling Moss
De betreffende groene Ferrari 250 GTO was oorspronkelijk bedoeld voor de Britse coureur Stirling Moss. Hij zou echter nooit achter het stuur kruipen omdat een zware crash een vroegtijdig einde maakte aan zijn carrière. Een ander weetje is dat de auto één keer meedeed aan de 24 uur van Le Mans. Innes Ireland zat toentertijd achter het stuur.

Zeldzaam
De Ferrari 250 GTO is met 39 exemplaren extreem zeldzaam en daarom erg gewild onder verzamelaars. Het model wordt door velen gezien als de mooiste Ferrari aller tijden wat zijn iconische status alleen maar vergroot. Net als de geboden veilingbedragen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model