Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Elektrische RapidE: Aston Martin

Nieuws: Elektrische RapidE: Aston Martin

Elektrische RapidE: ook Aston Martin duurzaam

27.06.2017

Ook Aston Martin hanteert een nul-emissiestrategie. Minder dan twee jaar na het onthullen van het conceptmodel, bevestigt Aston Martin dat de all-electric RapidE in 2019 in productie gaat.

Het eerste elektrische voertuig van het merk wordt in een oplage van 155 exemplaren gebouwd. De productie van de RapidE verloopt in nauwe samenwerking met Williams Advanced Engineering, het bedrijf dat heeft gewerkt aan het oorspronkelijke RapidE Concept. Het wordt een vierdeurs model met in de genen de dynamiek van de Rapid S en gebaseerd op de Rapide AMR.

Prestaties
Geen concessies als het gaat over prestaties uiteraard. Een elektromotor vervangt de zes liter V12. Meer wil Aston Martin bij monde van President en CEO dr. Andy Palmer nog niet kwijt. Wel dat de prestaties van de elektromotor die van andere Aston Martins overstijgen.

'Superieur'
Zelfs 'superieur' wordt door de president gebruikt. "We werken binnen het concern aan een aparte nul-emissielijn. De verbrandingsmotor zit al meer dan een eeuw in het hart van Aston Martin en dat al de komende jaren zo blijven."

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model