Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: e.Go Life

Nieuws: e.Go Life

De e.Go Life wordt de meest betaalbare elektrische auto in Nederland

16.05.2019

Volgend jaar komt in Nederland de eerste echt betaalbare elektrische auto op de markt: de e.GO Life. Auto Haarhuis uit Geleen wordt de officiële importeur van het Duitse wagentje. De e.GO krijgt een vanafprijs van 16.150 euro.

Het elektrokarretje komt in drie uitvoeringen op de markt. De Life 20 heeft een 14,5 kWh-batterij en een 20 kW-motortje. Daarmee zou hij een actieradius van 100 kilometer moeten kunnen halen. De Life 40 komt 13 kilometer verder en doet dat met een 17,5 kWh-batterij en een 24 kW-motor, die een piekvermogen van 40 kW kan leveren. Bovenaan het leveringsprogramma staat de Life 60, met een bereik van 145 kilometer. Hij is 32 kW sterk, met een piekvermogen van 60 kW, en krijgt zijn 'peut' van een 23,5 kWh-batterij.

In 5 uur op te laden
Volgens e.Go is de Life 20 in ruim 5 uur weer op te laden aan een stopcontact. Die tijd gaat omlaag naar net geen 4 uur als hij aan een Type 2-lader wordt gehangen. Het 3,3 meter lange en 1,7 meter brede machientje is vooral bedoeld voor gebruik in de stad, maar kan desondanks een topsnelheid van 112 km/h bereiken. Van stilstand naar 50 km/h gaat in 7,7 seconden. De e.Go Life is begin volgend jaar in Nederland verkrijgbaar. Het instapmodel kost 16.150 euro. Wat de duurdere uitvoeringen gaan kosten, is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model