Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: DS Performance

Nieuws: DS Performance

Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

25.08.2015

DS van Citroën is sinds kort een zelfstandig automerk. En wil je erbij horen dan moet je natuurlijk een eigen motorsportdivisie hebben. Voilà, maak kennis met DS Performance.

DS Performance als bedrijfsnaam mag dan nieuwer dan nieuw zijn, feitelijk draait het al eventjes mee in de motorsport. Met de DS3 WRC op het hoogste niveau van de rallysport natuurlijk en in het Formule E-kampioenschap levert het technologie aan het Virgin Racing Team, hetzij nog niet zo lang.

Staatmodellen?
De drijvende kracht achter DS Performance is Yves Matton, die een schat aan ervaring meeneemt vanuit de WRC en het WTCC. En die steekt meteen van wal door te zeggen dat DS Performance 'meer is dan een simpel laboratorium voor research en development. DS Performance moet echt een uithangbord worden voor technologische expertise in de avant-gardische geest van het DS-merk'. Wat dat precies inhoudt is nogal vaag, maar de aandacht lijkt vooral gericht te zijn op alternatieve (race)aandrijflijnen zoals die in de Formule E. Of een en ander ook vertaald wordt naar straatmodellen zoals de DS3 Racing is onduidelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model