Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: DS 7 Crossback

Nieuws: DS 7 Crossback

DS 7 Crossback is een feit

28.02.2017

DS, het luxemerk van Citroën, heeft een nieuwe, volwaardige SUV. Voor het eerst. De auto luistert naar de naam DS 7 Crossback en zal in Genève zijn fysieke wereldpremière beleven.

Niets ten nadele van de DS 4 Crossback en DS 5, maar dat zijn eerder traditionele hatchbacks die zijn opgeruigd of opgehoogd om stoerder te ogen dan volwaardige SUV's. De nieuwe DS 7 Crossback behoort wel tot die laatste categorie en is daarmee de eerste echte SUV van het piepjonge luxemerk van Citroën.

Twee walletjes
Cijfermatig wordt het al verklapt, want 7 staat boven 5. Oftewel, de DS 7 Crossback komt meteen het leveringsgamma van DS aanvoeren. Vervolgens ontstaat er enige verwarring. Bij vrijwel iedereen staat de DS 5 te boek als een van de grootste middenklassers te koop en de DS 7 is met een lengte van 4,57 meter zowaar nog 2 centimeter langer. Je zou daardoor denken dat de grote Fransoos vist in de vijver waarin ook Audi (Q5) en Mercedes (GLC) hun hengel uitgooien. Maar niets is minder waar. Op papier althans. Die Duisters zijn namelijk nog steeds een fikse 10 centimeter in lengte groter. Een concurrent voor de Kia Sportage en Volkswagen Tiguan dan, deze DS 7? Zou kunnen, ware het niet dat die weer een slag korter zijn. Probeert DS hier van twee walletjes te eten, net als de Nissan X-trail?

Bijzonder verlichting
Qua uitstraling mikt de DS 7 Crossback ontegenzeggelijk op het hogere segment. En met trots. De grote grille, het velen chroom en een handvol markante details zoals de 'luxe' ogende LED-lichtunits spreken daarin boekdelen. Sowieso zijn die laatste een bijzondere verschijnlijk. Bekijk de foto's maar eens goed!

Verzorgd interieur
In het interieur wordt de hoogwaardige uitstraling voortgezet. In eerste instantie via de twee gigantische 12-inch multimediadisplays, maar ook door het typische DS-meubilair en stijlvolle ornamenten zoals het klokje van B.R.M Chronographs bovenop het dashboard. Het muziekgenot kan door HiFi-specialist Focal verzorgd worden.

Deels autonoom
Zelf prijst DS de mooiere materialen en de brede waaier aan moderne snufjes. De DS 7 kan vrijwel met iedere smartphone door één deur en op het gebied van veiligheid wordt uitgepakt met onder meer adaptieve cruise controle, vermoeidheidsherkenning, rijstrookassistentie, grootlichtassistent en zelfs een infraroodcamera om in het donker een beter oogje in het zeil te houden.Inparkeren kan de DS 7 ook op eigen houtje en filerijden zonder interventies van de bestuurder zou 'm ook prima moeten afgaan. Ja, je leest het goed, deze DS is deelt autonoom.

Vliegend tapijt
Voor maximaal comfort zorgt dan weer de adaptieve wielophanging. DS noemt dat systeem Active Scan Suspension vanwege de ingebouwde hulpcamera's die continu scannen naar kuilen en andere oneffenheden in de weg zodat de demping en vering daarop alvast kunnen anticiperen. Een uniek systeem in deze klasse.

Personaliseren
Een DS zou geen echte DS zijn als deze niet uitgebreid te personaliseren is. DS legt de toekomstige koper alvast 5 thema's voor met elk zo hun specifieke kenmerken: Bastille, Rivoli, Faubourg, Opéra en Performance Line. Van hieruit kan de klant het zo gek niet bedenken en bestellen op zijn favoriete DS 7.

Motoren
DS levert aanvankelijk drie benzinemotoren en twee diesels. Het benzinegamma bestaat uit een 130 pk sterke PureTech-variant en twee THP's. De lichtste is goed voor 180 pk, de sterkste levert 225 pk. Dieselen kan met een BlueHDi 130 en 180 pk sterke versie daarvan. Schakelen verloopt via een manuele 6-bak of een 8-traps automaat, afhankelijk van de gekozen motor. Last but not least is de komst van een plug-in hybride. Die staat begin 2019 op de rol en combineert een krachtige benzinemotor met twee elektromotoren (elk met een vermogen van 109 pk). Het systeemvermogen ligt op 300 pk en geheel elektrisch rijden zal mogelijk zijn over een afstand van 60 kilometer. In standaardmodus duurt het opladen 4,5 uur. In de snellaadmodus kan de accu in minder dan 2,5 uur worden opgeladen.

Vroege intro
Interesse? Dan volgt er minder goed nieuws. Hoewel de DS 7 Crossback debuteert op de Autosalon van Genevee, duurt het nog een jaartje voordat 'ie bij de dealer staat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model