Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Dodge Viper

Nieuws: Dodge Viper

Gerucht: Dodge Viper is toch niet dood

31.05.2018

Krijg nou wat?! De iconische supercar van Amerikaanse makelij waarvan iedereen dacht dat 'ie definitief tot stof was vergaan, ademt zowaar nog. Al zij het door een rietje, aangezien nog niets definitief is. Maar Dodge schijnt het wel degelijk nog een keer te willen proberen met de Viper.

De carrière van de Dodge Viper eindigde in zware mineur. Lange rijen bleven uit. Sterker, eigenlijk wilde niemand er eentje, met als gevolg een noodgedwongen productiestop en een stille dood in het najaar van 2017. Zelfs voor de toen al voor de voorraad geproduceerde Vipers is het maar wat lastig een baasje te vinden. Sneu. En toch… keert de Viper terug.

Wijsheid komt met de jaren
Tenminste, zo gaat de geruchtenmolen. Mocht het echt zover komen, dan geen historische verantwoorde tiencilinder meer. Die les hebben de Amerikanen recent wel geleerd. Nu wordt er gedacht aan meer gesofisticeerde V8. Van aluminium waarschijnlijk, in plaats van het beresterke maar loeizware gietijzer. De motor vooraan wordt behouden. Dit in tegenstelling tot de Corvette, die bij een volgende generatie omschakelt op een structuur met middenmotor.

Jubileum
Wanneer je de nieuwe Dodge Viper zou kunnen verwachten? In het volgende decennium op z'n vroegst, volgens insiders, waarbij het jaar 2021 tussen neus en lippen wordt genoemd. Maar in 2019 kunnen we al een conceptversie tegemoetzien, een moment dat niet zonder toeval is gekozen. In dat jaar viert de Viper namelijk z'n 30ste verjaardag. Het origineel werd immers voor het eerst getoond in 1989, destijds ook als concept.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model