Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Dodge Challenger SRT8

Nieuws: Dodge Challenger SRT8

De musclecar herboren!

19.02.2008

Begin 2006 presenteerde Dodge in de VS de Challenger Concept Car. Dodge liet daarmee zien hoe zij denken over de reïncarnatie van de All American Musclecar uit de jaren ´60. Nu toont Dodge de productieversie die luistert naar de naam Challenger SRT8. Maar Dodge heeft helaas slecht nieuws voor ons, de auto komt niet naar Europa.

De nieuwe musclecar van Dodge heet voluit Challenger SRT8. Dat betekent dat hij is ontworpen door de specialisten/liefhebbers van Street and Racing Technology. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor de Chrylser 300C SRT8, de Jeep Grand Cherokee SRT8 en de op stapel staande Dodge Caliber SRT4. En nu dus ook voor de Challenger. Om te beginnen heeft de achterwielaangedreven coupé de 6.1-liter HEMI V8 met 425 pk onder de lange, bijna wulpse kap waar twee luchtinlaten voor de motor zich bevinden. De (ongeblazen) 6.1 HEMI heeft een specifiek vermogen van zo'n 70 pk per liter. Zelfs de legendarische Street HEMI uit 1966 moet in de 6.1 van vandaag zijn meerdere erkennen. En wat American Muscle nu echt betekent, wordt duidelijk als het gas er op gaat. Dan sprint de Challenger, die standaard is voorzien van een vijftraps automaat met elektronisch geregelde koppelomvormer, binnen zes seconden van 0-100. Niet geheel onbelangrijk is dat het Brembo-remsysteem de auto in minder dan 31 meter weet stil te zetten.

Krachtig uiterlijk

Alles aan een musclecar moet sterk zijn, óók het uiterlijk. En dat heeft Dodge wel in de vingers. Het doel bij de ontwikkeling van de Challenger was om het uiterlijk van 35 jaar geleden in lijn te brengen met de technologie en kwaliteit van vandaag.Dodge Challenger De luchtinlaten ogen stoer maar zijn ook functioneel: ze leiden koellucht naar motor en remmen. Het profiel van de Challenger wordt in belangrijke mate bepaald door de oplopende lijn richting de achterspatborden. Dit klassieke detail benadrukt nog eens optisch dat de Challenger een raszuivere achterwielaandrijver is. De Challenger is leverbaar met keus uit drie kleuren: HEMI Orange, Brilliant Black Crystal Pearl Coat en Bright Silver Metallic.

Interieur

Dodge ChallengerHet interieur van de Challenger is grotendeels in zwart uitgevoerd - ook hier diende de originele Challenger als inspiratiebron. Maar helaas straalt dit niet de sportiviteit uit die we aan de buitenzijde zien. De sportstoelen zijn met leer bekleed en afgewerkt met oranje accenten. Het dasboard is speciaal voor dit model ontworpen, maar wel een tikkeltje saai. Wel leuk is het naar persoonlijke voorkeur instelbare display waarop bijvoorbeeld informatie als de meest recente 0-100/100-0-tijd, of de G-krachten weergeven. Elke Challenger wordt afgeleverd met een 322 Watt audiosysteem en plaquette met unieke Limited Edition-nummering.

Helaas niet voor Europa

Zoals gezegd komt de Challenger helaas niet naar Europa. Daar richt Dodge zich meer op compacte modellen, maar wel met een Dodge-DNA. De Challenger SRT8 blijft daarmee voor ons letterlijk en figuurlijk eenAmerikaanse musclecar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model