Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Dodge Challenger SRT10 Concept

Nieuws: Dodge Challenger SRT10 Concept

Dwarsligger

16.10.2008

Talloze autofabrikant tonen hun maatschappelijke verantwoording door ‘groene’ modellen op de markt te brengen. Dodge heeft hier geen boodschap aan en presenteert met trots de Challenger SRT10, een dwarsligger in de letterlijke zin des woord.

Zonder enige vorm van schaamte lepelde Dodge de 8.4 liter V10 uit de Viper in de Challenger SRT10. Ook in deze rasechte musclecar levert het blok onder de carbonfiber motorkap een vermogen van 600 pk. Het koppel van 760 Nm heeft ook een groot aandeel in het maken van ´donus´ op het asfalt. Op snelheid moet dit geweld ook weer vertraagd worden en hiervoor zijn de remmen aangepast. Bilstein schokdempers moeten voor de juiste wegligging zorgen. Alhoewel men zich tijdens het oproken van de banden niet echt hoeft druk te maken over de rij-eigenschappen.

SEMA Motorshow
Dodge ChallengerDe zwart/rode kleurstelling 'Tornado Red' van de Challenger SRT10 verwijst naar de HEMI Cuda uit de jaren '70. Binnenin treffen we diverse sportieve accenten en dikke sportstoelen aan. Met een druk op de startbutton wek je de machtige V10 tot leven. De Dodge Challenger SRT10 Concept is zoals zijn naam al zegt nog een studiemodel. Dodge zal de auto meenemen naar de SEMA Motorshow in Las Vegas en daar voor het eerst presenteren. Of de musclecar ook in productie gaat kunnen we niet zeggen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model