[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Dit wordt de nieuwe Aston Martin DBX

Nieuws: Dit wordt de nieuwe Aston Martin DBX

Dit wordt de nieuwe Aston Martin DBX

15.11.2018

Het is alweer 3,5 jaar geleden dat Aston Martin het licht voor een allereerste SUV op groen zette. Maar nu is de marktlancering dan toch nabij. En dit zijn de eerste foto's van de zo gedoopte DBX.

Velen dachten dat de naam DBX voorbehouden zou blijven aan de conceptversie uit 2015. Maar niets is minder waar. Tegelijk met deze foto's bevestigt Aston Martin dat het productiemodel ook die naam krijgt opgespeld. Toch is dat niet het opvallendste detail. Dat is namelijk het (geëvolueerde) design van de auto.

Minder coupé, meer SUV
De hierboven vermelde alineatitel zegt het al: het design van de Aston Martin DBX is zowaar getransformeerd van een crossover met nadrukkelijke coupétrekjes naar dat van een meer conventionele SUV. Jammer, want traditionele SUV's zijn er reeds te over. Ook in de hoogste regionen van de automarkt. Wanneer Aston Martin trouw was gebleven aan de conceptcar, had het zich onderscheidt van de massa. Anderzijds begrijpen we de gewijzigde ontwerpkeuze van de Britten wel. De DBX moet het natuurlijk opnemen tegen de Bentayga, Cullinan, Cayenne en Urus; stuk voor stuk SUV's die gesneden zijn op de doorsnee SUV-smaak. En profil heeft de DBX nog het meeste weg van de Maserati Levante. Ook een rivaal.

Intens testprogramma
De DBX zal ergens in de tweede helft van volgend jaar officieel onthuld worden. Aston Martin heeft dus nog een goed jaar om de DBX door de mangel te halen. Op de Sweet Lamb-rallystage in Wales is dat alvast gedaan zoals hiernaast valt te zien op video. Het leverde spectaculaire beelden op, met achter het stuur van het DBX-prototype Matt Becker, de hoofdtechneut bij Aston en voorheen onderstelspecialist bij Lotus. Na intens testwerk in eigen land verkast de Aston Martin DBX naar onder meer de snikhete Death Valley, het ijzige Noordpoolgebied en – hoe kan het anders – de venijnige Nürburgring.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model