Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Dieselmotor voor nieuwe Mercedes G-klasse

Nieuws: Dieselmotor voor nieuwe Mercedes G-klasse

Dieselmotor voor nieuwe Mercedes G-klasse

29.01.2019

Fans van de nieuwe Mercedes G-klasse en 'ouderwets' dieselen opgelet! Mercedes maakt deze combinatie nu ook mogelijk. Dit is de Mercedes G-klasse diesel en hij kost... 174.829 euro.

De nieuwe Mercedes G-klasse, die nu een jaar te koop is, was er tot dusver enkel met een benzinemotor: de G 500 voorzien van een 422 pk sterke 4.0 liter V8, of als G 63 AMG, goed voor een nog sterke achtcilinder met 585 pk. Daar komt de G 350 d nu bij, een dieselvariant met een opgegeven verbruik van 1 op 10. Mits je kalmpjes rijdt. De prijs van deze G-diesel is vrijwel gelijk aan de zwakste benzine en wie nu koopt, kan in de loop van het voorjaar al rijden.

Krachtigste zescilinder-diesel ooit
In een serieuze offroader als de G lepel je natuurlijk geen ondermaats presterende motor. Dat is de 350 d dan ook niet. Sterker, nooit eerder beschikt het 4x4-model over zo'n krachtige zescilinder-diesel. In deze nieuwste uitvoering geniet de drieliter motor een vermogen van 286 pk bij een koppel van 600 Nm. Bovendien is die hoge trekkracht al maximaal voorhanden vanaf 1.200 tpm. De opgegeven acceleratie van 7,4 seconden geloven we dan ook meteen. Evenals een top van net geen 200 km/h. Hard zat met een terreintank als de Mercedes G-klasse.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model