Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Dacia Logan MCV Stepway

Nieuws: Dacia Logan MCV Stepway

Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV

23.02.2017

De Sandero, Dokker en Lodgy gingen al voor en nu heeft Dacia ook de Logan MCV in een opgeruigde Stepway-uitdossing gestoken. In Genève vindt het officiële debuut plaats.

Het gaat goed met Dacia. 2016 is bij het Roemeense budgetmerk de boeken ingegaan als een recordjaar. Bijna 585.000 auto's werden er verkocht, en de stoere Stepway-modellen hebben daar zeker hun steentje aan bijgedragen. Dat smaakt dus naar meer, vandaar dat Dacia nu ook de Logan MCV introduceert met dezelfde kenmerken als de Sandero Stepway, Dokker Stepway en Lodgy Stepway.

Tamelijk uniek
Het Stepway-recept mag reeds bekend zijn: zwart kunststof rond de bumpers en wielkasten, een met 5 centimeter vergrote bodemvrijheid en zilverkleurige skidplates in combinatie met specifieke lichtmetalen velgen (16 inch) bepalen de opgeruigde uitstraling. Zo ook die van de Logan MCV Stepway en dat maakt de auto tamelijk uniek. De spoeling 'avontuurlijke' stationwagens is namelijk zeer dun. Al helemaal in de prijsklasse tot 20.000 euro. De daadwerkelijke prijs van de Logan MCV Stepway moet overigens nog bekendgemaakt worden.

Spelen met kleuren
Wat al wel zeker is, is dat er slechts twee lakkleuren verkrijgbaar zullen zijn: blauw of antraciet. Een 'derde' (accent)kleur, naast het zwarte kunststof, is het zilverachtige 'Noir Diamantée'. Daarin zijn de buitenspiegelkappen en dakrails uitgevoerd.

Aangepakt interieur
Vanbinnen profiteert de Stepway-uitvoering van dezelfde veranderingen als bij de vernieuwde Logan MCV. Zo is de sfeer opgeleukt met verchroomde details op de deurpanelen, de middenconsole en rondom de ventilatieopeningen. Tevens is de ergonomie verbeterd door de knoppen van de elektrisch bedienbare voorportieramen te verplaatsen naar de deurpanelen. Andere comfort verhogende zaken zijn een neerklapbare armsteun die geïntegreerd is in de bestuurdersstoel, de 'one-touch'-richtingaanwijzers en het verlichte dashboardkastje.Ook nieuw is het stuurwiel met voortaan een zachtere stuurwielrand, volgens Dacia, terwijl het meubilair speciaal voor de Stepway van een 3D-weefsel is voorzien, inclusief specifieke stiksels net als bij de vorig jaar geïntroduceerde Sandero Stepway.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model