Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Dacia Hamster

Nieuws: Dacia Hamster

Is de eerste hybride van Dacia?

17.06.2010

Een BMW X6 ActiveHybrid, maar dan minstens tien keer goedkoper. Dacia lijkt het te willen bewerkstelligen gezien deze opgedoken beelden.

We vinden het allemaal ietwat twijfelachtig of deze beelden ook daadwerkelijk uit de Dacia-fabriek komen, maar het zou zomaar kunnen dat Dacia inderdaad binnen afzienbare tijd met een hybride op de proppen komt. Het model zal zo te zien worden gebaseerd op de Sandero en maakt gebruik van een 1.5 dCi als conventionele verbrandingsmotor. Een elektromotor dient als hulpmiddel voor de diesel en moet het brandstofverbruik nog verder terugdringen. Zonnecellen gemonteerd op het dak dragen ook hun steentje hieraan bij.

Tegenstrijdig
Dacia HamsterVreemd genoeg prijkt er 4WD op de flanken en we weten allemaal dat vierwielaandrijving een hoger wagengewicht met zich meebrengt - relatief gezien zeker bij auto´s van dit formaat - en dat drukt juist weer het verbruik. Of zou Dacia hier bezig zijn met het ontwikkelen van een hybridetechniek voor de Duster? Het zou ook zomaar kunnen dat de achterwielen door de elektromotor worden aangedreven en de voorwielen door de diesel. Teveel vragen, te weinig informatie. We wachten dus nog maar even stilletjes af.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model