Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Dacia Duster

Nieuws: Dacia Duster

Eerste officiële levenstekenen Dacia Duster

18.11.2009

Waarom direct het productiemodel vrijgegeven als je ook eerst kunt teasen met een race-uitvoering. Dat zal de gedachte van het Roemeense Dacia geweest zijn bij het uitstippelen van de Duster introductie.

Aan het begin 2009 verrast Dacia ons met een spectaculair studiemodel tijdens de autosalon van Genève. De Duster Concept oogde modern en futuristisch, maar bleek te revolutionair voor het Roemeense bedrijf. Dat bleek al uit een aantal uitgelekte foto's uit de fabriekshallen, maar ook de foto's van de race-uitvoering bevestigen deze vermoedens. De Duster Trophée Andros zal komend seizoen meedoen aan de gelijknamige competitie en wordt bestuurd door Formule 1-legende Alain Prost.

Productie in 2010
Dacia DusterTijdens de wedstrijden in de Tropée Andros heeft Alain Prost de beschikking over een 350 pk sterke V6. Jammer genoeg is deze krachtbron niet in het gewone productiemodel terug te vinden. Consumenten kunnen vermoedelijk kiezen uit een aantal 1.5 dCi dieselmotoren en een 1.6 liter benzinemotor. Meer informatie en de eerste foto's van het productiemodel van Dacia verwachten wij rond de jaarwisseling.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model