Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Dacia Duster

Nieuws: Dacia Duster

Dacia facelift de Duster

09.09.2013

Een week geleden liet Dacia ons voor het eerst de nieuwste versie van de Duster zien. Toen maakte de Roemenen nog niet veel informatie bekend, nu weten we alles.

De vernieuwde Duster moet een wat robuuster voorkomen krijgen en daarom heeft Dacia hem op een aantal punten onder handen genomen. Zo kenmerkt de Roemeen zich door een nieuwe grille met verchroomde strips en een lager geplaatste luchtinlaat. Verder zijn er herontworpen dubbele koplampen met dagrijverlichting en dakdragers met Duster-logo gemonteerd. De achterzijde valt op door vernieuwde achterlichtunits, een verchroomde uitlaateinde en de aanduiding 4WD. Ook staat de Dacia op nieuwe 16 inch lichtmetalen velgen.

Up-to-date multimedia
Het interieur is door Dacia ook niet onberoerd gelaten. Zo is het dashboard vernieuwd en zijn er verse donkere interieurkleuren toegepast. De opnieuw ontworpen stoelen en het terugdringen van de wind- en motorgeluiden zouden de Duster een verhoogde mate van comfort moeten toebedelen. Dacia stelt verder een aantal up-to-date voorzieningen voor. Zo is er nu een MEDIANAV multimedia-navigatiesysteem en Plug&Radio met Bluetooth, CD-speler en MP3-funtie. Ten slotte is er nu cruisecontrol met snelheidsbegrenzer beschikbaar, evenals parkeersensoren op de achterbumper.

Nieuwe krachtbron
De verfriste Duster krijgt de beschikking over de nieuwe TCe 125-benzinekrachtbron van Renault. De direct ingespoten 1.2 liter viercilinder turbo zou genoeg hebben aan zes liter voor honderd kilometer en wordt via een handmatige zesbak aangedreven. De 1.5 dCi-diesel met 110 pk blijft ook beschikbaar. De vernieuwde Duster zal op de IAA in Frankfurt voor het grote publiek te zien zijn. Vanaf november dit jaar staat ie in de showroom, prijzen worden in diezelfde maand bekendgemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model