Genève 2010
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Dacia Duster - Rallye

Nieuws: Dacia Duster - Rallye

Dacia Duster wil zich bewijzen

11.03.2010

Een tweetal Duster’s nemen deel aan de Rallye Aïcha des Gazelles, een Marokkaanse rally dwars door de Sahara en het ruige Atlasgebergte uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Hiermee wil Dacia aantonen dat het veel vertrouwen in haar nieuwe 4x4 heeft en de ambities hoog zijn.

Dacia claimt dat de Duster een ruime, sterke en vooral degelijke terreinauto is en dat wil men graag bewijzen aan de wereld door deel te nemen aan een rally die het nodige vergt van een auto. Aangezien Marokko een belangrijke markt is voor het Roemeense merk - een marktaandeel aldaar van 16,5% - en de Dacia Logan in het Afrikaanse land zelfs de verkooplijsten aanvoert hebben ze de Rallye Aïcha des Gazelles geselecteerd als het ultieme testevenement.

Op de kaart
Dacia DusterHet acht dagende durende parcours omhelst een afstand van 2.500 km en kruist zich grotendeels door de moeilijke te begane zandduinen van de Sahara. Snelheid is niet de prioriteit in deze zware race. Alles draait om uithoudingsvermogen, teamspirit, strategisch inzicht en richtinggevoel. Met name dat laatste is essentieel, omdat de uitsluitend vrouwelijke deelnemsters zonder technische apparatuur in zo weinig mogelijk afgelegde kilometers naar een aantal verplichte checkpoints moeten navigeren.

Standaard Duster
Dacia DusterWie denkt dat de twee Duster's die Dacia inzet helemaal klaargestoomd zijn voor de rally heeft het mis. De rallyauto's zijn standaard uitgevoerde Duster's met onderhuis de dCi-dieselmotor die binnenkort ook kunnen bestellen. Een handgeschakelde zesbak zorgt voor de overbrenging en uiteraard zijn auto's uitgevoerd in de 4x4-versie. Anders wordt 't hem wel erg moeilijk gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model