Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Dacia Dokker

Nieuws: Dacia Dokker

De nieuwe Dacia Dokker is hier!

21.05.2012

Dacia is in rap tempo aan het uitbreiden. De Lodgy moet z’n marktlancering nog beleven of de Dokker, een ge-rebadge Renault Kangoo, komt ook al om de hoek kijken. Hij is er straks in personen- en bedrijfsuitvoering.

Recht van voren lijkt de nieuwe Dacia Dokker sprekend op de Lodgy, maar verder naar achteren zijn er wezenlijke verschillen. De Dokker is korter en hoger, maar onderscheidt zich toch vooral door zijn schuifdeur (eventueel aan weerzijden één). Net als de gehele technische basis heeft hij die ontleent van de Renault Kangoo, die overigens ook al als rolmodel fungeerde voor de Mercedes Citan. Bovendien biedt de Dokker plaats aan maximaal vijf inzittenden. In de Lodgy zouden ook zeven personen fatsoenlijk kunnen plaatsnemen.

3.000 liter
Er zal straks ook een uitvoering speciaal voor de zelfstandige ondernemer zijn, de Dokker Van. Die beschikt slechts over twee voorstoelen maar ook een gigantische hoeveelheid laadruimte. Even met een schuin oog kijkend naar de Kangoo Express past er achterin de Dokker Van een lading van zo'n 3.000 liter.

Meer volgt
Waarmee de beide uitvoeringen van de nieuwe Dokker in beweging wordt gebracht is nog niet bekend gemaakt. Het is nog wachten op de bekendmaking van het motorenprogramma en de overige specificaties. Ook  de marktlancering is nog een gesloten boek.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model