Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Dacia Dokker Stepway

Nieuws: Dacia Dokker Stepway

Dacia steekt Dokker in Stepway-jasje

18.09.2014

Dacia presenteerde de Dokker Stepway al eerder op de Istanbul Motor Show, maar toen was onduidelijk wat de toekomst was van het model. Nu is bekend dat de Roemenen hem ook presenteren op de Autosalon van Parijs en daarmee dus ook hier zullen gaan leveren.

De Dokker krijgt de ruigere crossover-look door het vele gebruik van kunststof rondom de wielkasten en bij de bumpers. Ook helpen de skidplates voor en achter bij te dragen aan deze look. Ten opzichte van het standaard model heeft de Stepway bovendien chroomkleurige accenten rond de mistlampen en in Dark Metal afgewerkte dakrails en buitenspiegelkappen. De Dokker Stepway is gespoten in de kleur Bleu Azurite en heeft ‘Stepway’-badges op de voorportieren.

Blauw van binnen
Op te laten weten dat je in de Stepway zit en niet in een normale Dokker, is er van binnen gespeeld met de kleur blauw. Deze is te vinden onderop het stuurwiel, in het instrumentenpaneel en om de vier ventilatieroosters. Dit voegt wat vrolijkheid en contrast toe aan het sobere interieur.

Motorengamma
Het motorengamma is heel eenvoudig, dat bestaat enkel uit de TCe 115-benzinemotor. Het verbruik is vastgesteld op slechts 5,8 liter per 100 kilometer, de CO2-uitstoot op 135 gram per kilometer.

Wanneer de Dacia Dokker Stepway naar Nederland komt is nog onbekend, net als de prijs. We verwachten dat Dacia deze bekendmaakt tijdens of vlak na de Autosalon van Parijs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model