Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cupra Ateca

Nieuws: Cupra Ateca

Vanafprijs voor Cupra Ateca

13.11.2018

Eind deze maand gaat het nieuwe Cupra dan echt los. Dan zal de Cupra Ateca bij een geselecteerd aantal Seat-dealers binnenrijden. En dit wordt er gevraagd voor de performance-SUV.

Voor wie het nog niet wist: Seat en Cupra zijn van elkaar losgeweekt en voortaan twee zelfstandige automerken. Het eerste model van het voormalige sportlabel is de Cupra Ateca. Eigenlijk gewoon een gepeperde Seat Ateca natuurlijk, maar hé, snelle sport-SUV's zijn zeldzaam, en als dit de manier is om ze toch een bestaansrecht te geven, wie zijn wij dan om daarover te vallen? Dat doen we dan ook niet.

Serieuze prestaties
De Ateca is uniek, verfijnd en levert topprestaties', meldt Cupra trots. Uniek is misschien wat overdreven, maar bijzonder is het model zeker. De markt voor performance-SUV's is namelijk echt een niche. De spoeling is dun. En daarom pakten de Spanjaarden het maar meteen groots aan. Door de opgefokte 2.0 liter viercilinderturbo van de heetste Leon in het vooronder van de Ateca te lepelen. 300 pk sterk is het blok en dat zowaar on-par met de gerenommeerde Audi SQ5 en BMW X2 M35i, beide voorzien van een dikke zespitter.Dat de Cupra Ateca in 5,2 seconden naar de 100 km/h schiet is dan ook zo vreemd niet, ondanks een gewicht van 1.615 kilogram. En de topsnelheid? Die bedraagt een temperamentvolle 247 km/h. Maar goed dat de Cupra Ateca standaard over vierwielaandrijving en Brembo-remmerij beschikt, evenals een onafhankelijke voorwielophanging met MacPherson-veerpoten, een multilink achterwielophanging en Dynamic Chassis Control. Ook een 7-traps DSG is standaard.

Vier dealers
Gut, vergeten we toch bijna de prijs van de Cupra Ateca te melden. Die bedraagt € 57.950,-. Veel geld, maar evengoed een stuk betaalbaarder dan de meeste performance-SUV's. Toch eerst even in het echt zien? De Cupra Ateca staat vanaf eind november bij de vier speciaal geselecteerde Cupra-dealers in Nederland: A-Point in Amsterdam, Century in Groningen, Rijnwoud in Rotterdam en Van den Udenhout in 's-Hertogenbosch.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model