Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Corvette ZR1

Nieuws: Corvette ZR1

Corvette ZR1 begeleidt Indy 500

14.05.2012

Al voor de 23ste keer mag Chevrolet een pace car leveren voor de befaamde Indianapolis 500. Elfmaal daarvan was het de Corvette die de familiewaarden mocht verdedigen. En dat is twee keer een record.

Maar er zijn nog leuke weetjes aan dit nieuws verbonden: de Corvette is er één van het modeljaar 2013, gaat dit jaar zijn laatste productiejaar in (van de huidige generatie welteverstaan) en viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Rukt de ZR1 pace car bij een ongeval uit, dan kan hij beroep doen op z´n supercharged 6.2 liter LS9-motor om het onstuimige deelnemersveld te allen tijde voor te blijven. Al moet dat met 647 pk en 819 Nm wel lukken denken we zo.

Nog meer cijfertjes
Deze ZR1 die tijdens de komende Indy 500 wordt ingezet is trouwens de snelste Chevrolet ooit geproduceerd en haalt als alles meezit 322 km/h. Na 3,4 seconden wijst de naald al 96 km/h aan. En voor de liefhebbers: de Nurburgring-Nordschleife trotseert deze ZR1 in 7 minuten, 19 seconden en 63 milliseconden. Geen record, wel zeer snel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model