Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Corvette Stingray

Nieuws: Corvette Stingray

Hennessey wil Corvette met 1.000 pk

16.07.2013

De Amerikaanse Hennessey is bezig een krachtupdate voor de Corvette Stingray te ontwikkelen. De tuner wil het standaard vermogen van de nieuwe Corvette minimaal verdubbelen en zet in op ongeveer duizend paardenkrachten!

Duizend paardenkrachten, dat is nogal wat voor een auto die uit de fabriek komt rollen met 455 pk en 610 Nm. Zelfs al dit een bewezen American muscle car is. Motor, chassis, remmen, ophanging, eigenlijk ieder onderdeel krijgt dan met krachten te maken waarop het in eerste instantie niet is voorbereid. De auto zou er krom van trekken, als het al niet kapot is geregen na de eerste de beste stoplichtsprint. Hennessey staat dan ook voor de complexe taak de nieuwe Stingray klaar te stomen voor een surplus aan geweld.

Blazende turbo's
Omdat de ene bestuurder de andere niet is zal Hennessey vier conversiekits ontwikkelen. Waaghalzen zullen gaan voor het HPE1000-pakket. Hun Corvette Stingray zal dan deels uit elkaar getrokken worden om vervolgens op diverse 'kwetsbare' plekken te worden verstevigd. Met name de 6.2 liter grote V8 krijgt een fikse upgrade, want die zal bij het vloeren van het gaspedaal het meeste te verduren krijgen. Zo krijgt de het LT1-blok speciale aluminium zuigers, aangepaste cilinderkoppen, een betere intercooler en snellere brandstoftoevoer mee en als klap op de vuurpijl twee turbochargers. Het zijn vooral door deze drukvullers waardoor de achtcilinder nadien 1.000 pk kan spuwen.

Beetje minder graag
Voor zij die de HPE1000-kit wat teveel van het goede vinden is het mogelijk tot 'slechts' 800 pk te gaan. Technisch verschilt deze versie niet van de topvariant, maar wordt de bankschroef enkel niet helemaal dichtgedraaid. Wel tunen, maar liever eerst de kat uit de boom kijken, dat zal kunnen met de HPE600- of HPE700-kit. Deze versies beschikken niet over turbo's, maar een supercharger. Ongeacht de keuze zullen de brute 'Vettes' van Hennessey overigens vertraagd worden door remmen van Brembo. Ook krijgt de carrosserie aerodynamische hulp van spoilers van carbon.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model