Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Corvette Stingray Z06

Nieuws: Corvette Stingray Z06

Corvette Stingray Z06 is onderweg

05.12.2013

De aartsrivaal van de Ford Mustang is onderweg. Chevrolet is namelijk begonnen met hun teaseroffensief van de monsterlijke Corvette Stingray Z06.

De C7-generatie van de Corvette, intussen beter bekend als de nieuwe Stingray, is zeer enthousiast ontvangen door de pers en de eerste kopers. Maar deze jubelstemming is geen garantie voor aanhoudend succes, er zijn immers andere kapers op de kust die de centen van de consument evengoed kunnen gebruiken. Ford bijvoorbeeld, die vandaag de nieuwe Mustang naar voren heeft geschoven en om maximaal resultaat te boeken hem ook in de Europese showrooms gaat zetten. Chevrolet reageert hierop door te melden dat er een nog betere, nog snellere Corvette Stingray onderweg is met de bewezen bijnaam Z06. De eerste teaser is inmiddels live.

Detroit
Om het de kiezers nog lastiger (of juist makkelijker) te maken rijdt ook Corvette, net als Ford, hun jongste renpaard tijdens de Detroit Motor Show de bühne op. Hoeveel de V8 onder de kap van de Corvette Z06 precies te verwerken krijgt zal in de aanloop naar z'n onthulling steeds concreter worden, maar we lezen nu al berichten waarin turbo's worden geschreven. De 'standaard' Stingray heeft die niet en levert al een kloeke 450 pk. Bovendien is de huidige Z06 al begiftigd met 511 pk en je kunt er vergif op innemen dat Chevrolet Corvette daar met de nieuwe niet onder gaat zitten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model