IAA 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën

Nieuws: Citroën

Citroën teast opnieuw met mogelijke C-Cactus

10.09.2009

Nog een week voordat de deuren van de IAA zich openen. Voor autofabrikanten veelal de magische grens om nog maar eens een teaser te verspreiden. Citroën trapt af en gunt ons een tweede blik op het studiemodel die zij in Frankfurt gaan onthullen.

In tegenstelling tot de eerste afbeelding gunt Citroën ons bij deze tweede teaser aanzienlijk meer ruimte om te speculeren. Wij hebben er echter nog een schepje bovenop - of beter gezegd vanaf - gedaan en het studiemodel uit het rookgordijn gehaald. Wat tegenwoordig allemaal wel niet mogelijk is met Photoshop! Feitelijk zien we hier gewoon de nieuwe Citroën Concept in vol ornaat en dat getuigt toch wel van grote slordigheid bij de verantwoordelijke heren (en of dames) van Citroën.

C-Cactus
Citroen C-CactusNu we een goede blik op het studiemodel hebben kunnen we goed zien dat Citroën bij het lijnenspel ten dele voortborduurt op dat van de spectaculaire GTbyCitroën. Van opzij zijn goed de karakteristieke wervelvormen in de neus te zien. Ook de grille toont overeenkomsten, net als de gigantische wielen. Welk voorproefje Citroën met deze conceptcar wil neerzetten blijft echter nog onduidelijk. Mogelijk gaat het hier om een doorontwikkeling van de C-Cactus, maar het kan ook zomaar de toekomstige nieuwe 2CV zijn. Wij en Citroën laten dit nog even open.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model