Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën Technospace

Nieuws: Citroën Technospace

Citroen Technospace is voorbode Picasso

08.02.2013

Citroën gunt ons in Genève een voorproefje van de nieuwe C4 Picasso. Die draagt op de Zwitserse beurs de naam Technospace en is officieel nog een conceptcar, maar wie een klein beetje door de conceptcar-elementen heen kijkt ziet hier de volledig nieuwe C4 Picasso staan.

Er ging geruime tijd het verhaal dat de Citroën C4 Picasso een zeer grondige opfrisbeurt zou krijgen. Wel een nieuwe carrosserie, maar met onderhuids veel dezelfde techniek. Dat verhaal lijkt totaal niet te kloppen. Citroën spreekt in haar berichtgeving over deze Technospace concept namelijk over het volledig nieuwe EMP2 (Efficient Modular Platform 2) van de PSA Group. En in dat geval is de C4 Picasso inderdaad een volledig nieuwe auto.

Bijzondere vormgeving
Dat neemt niet weg dat het design zeer herkenbaar is. In grote lijnen is de Technospace vooral een evolutie van de huidige C4 Picasso, maar dan voorzien van kenmerken van de laatste generatie Citroën's. Aan de achterzijde, maar ook van opzij bekeken zien we heel duidelijk stylingkenmerken van de goed ontvangen DS-lijn. De voorzijde blijft even wennen en dat is jammer genoeg niet voorbehouden aan de conceptcar. Hoe we dat weten? Heel simpel, Citroën rijdt al met ongecamoufleerde productiemodellen rond. Zodoende is deze conceptcar een beetje mosterd na de maaltijd.

Loze uitspraken
Veel informatie willen de Fransen ons op dit moment overigens nog niet vertellen. Naast het nieuwe platform wil men kwijt dat de CO2-uitstoot van de meest zuinige variant op 98 g/km is vastgesteld, dat er een HD touchscreen van 12 inch wordt gemonteerd en dat de Technospace ondanks zijn volgens Citroën compacte afmetingen een nieuwe standaard zet op het gebied van interieurruimte. De opgegeven 537 liter bagageruimte is inderdaad vrij fors, maar verder zijn het puur uitspraken die we maar moeten geloven. We hopen in Genève meer informatie te kunnen achterhalen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model