Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroen Metropolis

Nieuws: Citroen Metropolis

Citroen richt de pijlers op China

23.04.2010

Dat China in de toekomst één van de belangrijkste afzetmarkten voor de auto-industrie wordt neemt Citroën extreem serieus. Het Franse merk wil daarom aan alle wensen voldoen.

Hoewel de gemiddelde Chinees vermoedelijk korter van postuur is als een doorsnee Europeaan, is de Chinese consument dol op veel beenruimte. Het is een van de redenen waarom fabrikant speciaal voor deze Aziatische markt een verlengde versie ontwikkelen, zoals Audi en BMW. Citroën ziet deze vraag ook en probeert daarom de bezoekers van de Shanghai World's Fair te verleiden met een gloednieuw studiemodel.

Groot!
Wanneer de deuren van het Franse paviljoen zich openen tijdens de wereldtentoonstelling in Shanghai moet de aandacht van de bezoeker direct uitgaan naar de Citroën Metropolis. En met haar imposante maten moet dat geen probleem zijn. Het studiemodel meet namelijk maar liefst 5,3 meter lang zodat zelfs de onlangs geïntroduceerde Audi A8 L een pas op de plaats moet maken. Daarnaast zorgt de breedte van twee meter er voor dat een Maybach wit wegtrekt!  

Moderne aandrijflijn
Niet alleen het uiterlijk van de Metropolis moet de bezoekers fascineren. Het Franse merk heeft namelijk ook flink werk gemaakt van de milieubewuste aandrijflijn. Aan de basis van de hybride krachtbron staat een 272 pk sterke 2 liter V6 benzinemotor die geassisteerd wordt door een elektromotor met een vermogen van 70 kW. De beide krachtbronnen zijn gekoppeld aan een automatische transmissie met zeven verzetten en een dubbele koppeling. Het vermogen wordt middels alle vier wielen op de weg overgebracht. Ondanks dat het prestatieniveau overeenkomt met een 4 liter V6 claimt Citroën een uitstoot van 70 g/km. De Citroën Metropolis is van 1 mei tot 31 oktober te bezichtigen op de wereldtentoonstelling in Sanghai. Het is onduidelijk of Franse fabrikant productieplannen met de grote sedan heeft, maar het lijkt ons zeer onwaarschijnlijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model