Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Citroen DS5

Nieuws: Citroen DS5

De vernieuwde Citroën DS 5

17.02.2015

Citroën heeft de DS 5 in het nieuw gestoken. Met een rits aan doorgevoerde wijzigingen, waaronder naar eigen een nog avant-gardistischer design en sterkere motoren, denkt Citroën weer aan te kunnen haken bij de Franse topklasse.

Opmerkelijk dat Citroën specifiek de 'Franse topklasse' aanstipt als beoogd doel. Het is alsof de Franse fabrikant daarmee te kennen geeft dat de DS 5, zelfs in z'n vernieuwde gedaante, nog niet mee kan komen met de gevestigde orde, overwegend van Duitse makelij. Pure bescheidenheid als je het ons vraagt, want de DS 5 heeft wel degelijk de allure om met de beste in zijn (prijs)klasse mee te kunnen komen.

Neem het design dat van meet af aan tot de verbeelding spreekt. Citroen vijzelde het op middels een prominenter front, hertekende koplampen (die voortaan optioneel met LED-techniek voorzien kunnen worden) en aangepaste achterlichtunits met nieuwe lichtbalken. Citro¨n tipt ons ook nog even te letten op de DS Wings-grille. Die oogt krachtiger door zijn zeshoekige vorm en heeft nu een chromen lijst die aan weerskanten doorloopt in de koplampen.

Binnenin
Binnenin zijn er ook updates aan de orde, al gingen de designers hier minder uitbundig te werk. Nieuw is zoal het centrale multimediasysteem (touch screen) waardoor de grote bedieningsknop gewipt kon worden. Het systeem bevat ook de zogeheten functie Mirror Screen dat het beeldscherm van je smartphone en diens functies kan 'spiegelen' op het centrale display. Verder zijn er nieuwe elektronische engeltjes op het gebied van veiligheid. Dodehoekdetectie bijvoorbeeld, en ook Lane Departure Warning System en automatische uit- en inschakeling van grootlicht is aan dit palet toegevoegd. Voor muziekliefhebbers is er een geluidsinstallatie van het gerenommeerde Japanse Hi-Fi-merk Denon.
Bovendien is de DS 5 volgens Citroën één van de weinige auto's die drie leersoorten aanbiedt, zoals onder meer nappaleder en semi-anilineleer, één van de mooiste leersoorten ter wereld die zelden worden gebruikt in auto's. Tenminste, als we de Fransen moeten geloven. Zeker is in elk geval dat de vernieuwde DS 5 een uitgebreider personaliaprogramma heeft.

Krachtigere motoren
De nieuwe DS 5 is vanaf juni te koop met de nieuwste dieselmotoren van PSA en één benzine. Die laatste is 165 pk sterk en wordt standaard gekoppeld aan een verfijnde 6-traps automaat die sneller schakelt en minder interne wrijving kent. Als gemiddeld verbruik wordt 5,9 l/100 km opgegeven en met een CO2-uitstoot van 135 g/km is dit benzineblok liefst 30 g/km schoner dan de oude THP 155.
Bij de diesels is er meer keus, te weten vier stuks. De vermogens daarvan variëren van 120 tot 210 pk en de diesels verbruiken (op papier) tussen de 3,8 en 4,3 l /100 km. Ook de Hybrid4 is weer van de partij. Die heeft per honderd gereden kilometers slechts 3,5 liter brandstof nodig en kent een gemiddelde uitstoot van 90 g/km. Dat betekent net geen 14%, maar 20% bijtelling voor dit model bij zakelijk gebruik.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model