Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën DS3 Racing

Nieuws: Citroën DS3 Racing

De Citroën DS3 Racing komt

25.08.2010

Tot onze verbazing maakt Citroën de prijs van de DS3 Racing bekend. Waarom verbazing? Nou, omdat de DS3 Racing zoals Citroën die begin dit jaar presenteerde officieel een conceptcar was. En zonder bekend te maken dat dit het productiemodel is geworden valt ineens het prijskaartje in onze mailbox.

Maar goed, het maakt allemaal niet uit. De DS3 Racing is een bommetje van jewelste. En gelukkig heeft Citroën er ook niets aan veranderd. Zijn race-elementen zoals een dikke diffuser, dubbel verchroomd uitlaatstuk en diverse koolstofvezel elementen geven de DS3 Racing een heerlijk sportieve look. Opvallend zijn ook de 18 inch lichtmetalen wielen die naar wens Onyx Zwart met oranje of Blanc Banquise met matgrijs zijn.

Interieur
Citroen DS3 RacingOok het interieur van de DS3 is voorzien van uiterlijke kenmerken die sportiviteit uitstralen. Inzittenden profiteren van unieke ambiance. Koolstofvezel is toegepast in dashboard, stuurwiel, middenconsole en op de deurpanelen. De exclusiviteit van de DS3 Racing komt tot uiting dankzij de rugleuningen van de speciaal gekuipte sportstoelen die in reliëf zijn voorzien van 'Citroën Racing'.

207 pk
De prestaties zijn al evenzo sportief. In het vooronder ligt een verder opgevoerde versie van de 1.6 liter turbomotor. In de DS3 Racing is het motortje goed voor 207 pk en 275 Nm. En dat betekent dat je in staat bent om van 0-100 km/h te sprinten in 6,5 seconden. Om dat alles in goede banen te leiden is uiteraard het onderstel aangepast en werden krachtiger remmen gemonteerd.

Prijs en uitrusting
Citroen DS3 RacingCitroën zal de DS3 Racing begin 2011 bij de dealers binnenrijden. Zoals gezegd liggen de prijzen op € 34.995,-. Voor dat geld monteert Citroën niet allen de talloze sportieve elementen maar ook climate control, een dimmende binnenspiegel, regen- en lichtsensor, parkeersensoren achter, een goed audiosysteem met USB en Bluetooth, getinte ruiten en LED-dagrijverlichting. Kortom; smullen! Citroën levert de auto overigens alleen in een combinatie van zwart/oranje of wit/grijs. Geheel volgens de laatste trend!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model