Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroen DS3 Racing

Nieuws: Citroen DS3 Racing

Citroen DS3 Racing S. Loeb LE

07.05.2012

Citroën Nederland heeft 2% van de exclusieve DS3 Racing S. Loeb Limited Edition toegewezen gekregen. De 207 pk sterke DS3 is een eerbetoon aan de acht wereldtitels van de gelijknamige rallycoureur.

De op 200 exemplaren gelimiteerde uitvoering van de Citroën DS3 Racing is voorzien van een matzwarte lak "Tarmac" met een textured effect. Daarnaast zijn het dak, buitenspiegels, grille en het dashboard rood gemaakt. Diverse speciale stickers verwijzen naar de prestaties van Sébastien Loeb. Citroën Racing, de competitieafdeling van Citroën, heeft de auto voorzien van speciale onderdelen waaronder koolstofdelen en speciaal ontwikkelde componenten voor het onderstel. Motorisch is de S. Loeb LE gelijk gebleven aan de normale DS3 Racing. Dit betekent dat een 207 pk sterke 1.6 turbobenzinemotor de voorwielen aandrijft. Voldoende voor een sprint van nul naar honderd in 6,5 seconden en een topsnelheid van 235 km/u.

4 exemplaren
Naast de wijzigingen aan de carrosserie is deze auto voorzien van een flink aantal opties. Zo monteert Citroën standaard een MyWay navigatiesyteem met Bluetooth, parkeersensoren achter, kuipvormige Racing sportstoelen, automatische airconditioning, parkeerhulp achter en 18 inch lichtmetalen wielen. Zoals gezegd zal Citroën slechts 200 exemplaren van de speciale editie bouwen. Hiervan zijn vier exemplaren voor de Nederlandse markt gereserveerd. De prijs van dit bommetje op vier wielen bedraagt € 38.990,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model