Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën DS3 Racing S. Loeb

Nieuws: Citroën DS3 Racing S. Loeb

Eerbetoon: Citroën DS3 Racing S. Loeb

01.03.2012

Apetrots is Citroën op Sebastien Loeb. En wat wil je ook als je als sinds 2004 jaar na jaar het WRC op je naam weet te schrijven. En op die van Citroën. In Genève eert Citroën de rallycoureur dan ook met de DS3 Racing S. Loeb, een strikt gelimiteerde special edition.

8 WRC titels, 808 gewonnen stages, 67 overall overwinningen en 103 podiumplaatsen. Sebastien Loeb is met afstand de meest succesvolle rallyrijder ooit. Juha Kankkunen en Tommi Mäkinen, beiden goed voor vier titels, moet in Loeb absoluut hun meerdere erkennen. Citroën wil de link met de successen in het WRC dan ook maar al te graag volledig uitmelken en brengt daarom deze DS3 Racing S. Loeb.

Matzwart en rood
Citroen DS3Zijn overwinningen staan op het dak, zijn handtekening op de carrosserie en gelimiteerde badges verwijzen ook naar de Franse rallyheld. Want zo zien ze hem. En wie een beetje Citrofiel en rallyfan is zal ongetwijfeld veel over hebben voor de tot slechts 200 exemplaren gelimiteerde DS3 Racing. Om het model zijn unieke eigenschappen te geven is naast de badges en handtekeningen ook de kleur bijzonder: matzwart met een grove textuur. Volgens Citroën is het voor het eerst dat deze lak op een auto wordt toegepast. En het staat, zeker met de afstekende rode accenten, schitterend. In het interieur zien we die rode kleur eveneens terug, maar overheerst voor de rest sinister zwart.

207 pk
Net als elke DS3 Racing beschikt ook de S. Loeb edition over de 207 pk sterke 1.6 liter viercilinder turbomotor die de auto in 6,5 seconden naar 100 km/h doet sprinten. De topsnelheid ligt op 235 km/h en is daarmee ook onveranderd. Debuteren doet hij in Genève.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model