Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën DS3 Racing Concept

Nieuws: Citroën DS3 Racing Concept

Citroën haalt dak van DS3 Racing

10.07.2013

Naast concerngenoot Peugeot positioneert ook Citroën zich in de spotlights van Goodwood. De Fransen hopen de toeschouwers voor het merk te winnen middels een studiemodel voor een dakloze DS3 Racing.

Steeds vaker voorzien autofabrikanten de bezoekers van het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed van smakelijke (studie)modellen. Citroën is dit jaar tevens van de partij en schotelt de toeschouwers de DS3 Cabrio Racing voor. Een conceptcar op basis van de bestaande DS3 Cabrio die van beneden tot boven voorzien is van het 'Racing'-sausje. Hiermee doelen we op de grijze Moondark-lak met matte afwerking, 19 inch hoogglans zwarte wielen en de carbon-bodykit. Daarnaast zien we tal van details die verschillen van een regulier model zoals de rode accenten op de remklauwen, portieren en voorbumper, de aangepaste buitenspiegels en de speciale handgrepen.

200+ pk
In het interieur ging het ontwerpteam verder met veelvuldig gebruik van nappaleder en alcantara. Tevens werden de sportzetels bekleed met de kenmerkende DS-bekleding met ´Confection Bracelet´ horlogebandstructuur op de kuipstoelen en glanzende stiksels. Fraaie details die we kennen van andere auto's uit de DS-lijn. Onderhuids zien we diverse onderdelen afkomstig van de productieklare DS3 Racing, zoals de 207 pk sterke 1.6 liter turbomotor, de sportieve wielophanging en een krachtig remsysteem.

IAA
Citroën heeft de DS3 Cabrio Racing Concept specifiek voor het Goodwood Festival of Speed ontwikkeld, maar zal het model tevens op de IAA in Frankfurt tonen. Of er ook productieplannen zijn is bij ons niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model