Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën DS3 Electrum

Nieuws: Citroën DS3 Electrum

Elektrische Citroën DS3 in Parijs

18.09.2012

Al was het alleen maar voor het imago, elke fabrikant die wil meegaan met de stroom introduceert een elektrische stadsauto. Citroën heeft het even aangekeken met de C-Zero maar lepelt de elektrische aandrijving nu in de populaire DS3.

Waarom een hip uiterlijk niet combineren met een eveneens trendy aandrijflijn. Elektrisch rijden is immers alom aanwezig en begint steeds verder uit zijn rol in de marge te stappen. Citroën was een van de eerste fabrikanten die in 2010 een volledig elektrische auto op de markt bracht, de C-Zero. Deze was mede door zijn afwijkende looks en hoge aanschafprijs allesbehalve een commercieel succes. Citroën heeft hiervan geleerd en gaat nu haar vlaggenschip in het compacte segment, de DS3 als proefkonijn gebruiken voor de elektrische toekomst.

Electrum
DS3 Electrum gedoopt moet deze auto wél voor de gehoopte resultaten en verkoopcijfers gaan zorgen. Hoewel het nog een concept betreft is het natuurlijk een simpele optelsom dat deze elektrische Fransman er gewoon gaat komen. Met de twee 65 kW elektromotoren kan de DS3 maximaal 120 km afleggen zonder het speelse karakter te verliezen. Ook aan ruimte gaat niets verloren want de twee batterij-pakketten zijn zo weggewerkt dat het interieur net zo veel liters telt als een normale DS3. Over productieplannen is niets bekend gemaakt maar verwacht de DS3 Electrum niet voor de zomer van 2013.

Bewonderen van de DS3 kan over twee weken tijdens de Autosalon van Parijs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model