Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën DS2

Nieuws: Citroën DS2

Citroen DS2 in de maak

14.06.2013

Bijna vier jaar geleden alweer presenteerde Citroen de Revolte Concept op de IAA in Frankfurt. En dat model lijkt nu realiteit te worden. Als DS2.

Nu Citroën aan Autobild heeft laten doorschemeren de Revolte op de markt te brengen is het zaak dat de Fransen trouw blijven aan het concept. Anders wordt de DS2 - zoals de showroomversie mogelijk gaat heten - een van de zovele B-segmenters op de markt. Dat zou niet alleen ongelooflijk jammer zijn, maar ook geen recht doen aan de befaamde 2CV alias 'lelijke eend'. Daar was de Revolte immers een moderne interpretatie van.

Bloed, zweet en tranen
Het vrijwel een op een doorvertalen naar een productiemodel zal niet eenvoudig worden. Aan het ludieke design van de Revolte lijken nog wel wat haken en ogen te zitten om zomaar eventjes in productie te nemen met een typegoedkeuring op zak. Met name het behouden van dat futuristische front kan wel eens bloed, zweet en tranen kosten. En laat dat gedeelte nu juist de meeste herinneringen oproepen aan de 2CV. Citroën heeft in het verleden bewezen dat het moeilijke constructies het hoofd kan beiden, dus laten we hopen dat ze dit vandaag de dag nog steeds lukt.

Peugeot 208
Hoewel er momenteel nog weinig informatie is, wordt er al snel gekeken naar de Peugeot 208 als basis voor de DS2. Wat aankleding betreft wordt er dan weer gedacht aan een andere compacte Fransoos, de Clio. Net als die Renault zou de Citroën DS2 vergaand te personaliseren zijn, waaronder het kunnen kiezen uit meerdere lakkleuren op de carrosserie. Dat kan ook niet missen; de 2CV stond hier decennia geleden al bekend om.

Parijs
Wanneer we de DS2 precies kunnen verwachten is niet zeker. Vermoedelijk kiest Citroën voor een thuiswedstrijd met de onthulling tijdens de tweejaarlijkse Autosalon van Parijs. Komend september vindt de IAA in Frankfurt plaats, dus dat betekent dat we nog moeten wachten tot het najaar van 2014.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model