Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Citroën DS Wild Rubis Concept

Nieuws: Citroën DS Wild Rubis Concept

Officieel: de Citroën DS Wild Rubis Concept

11.04.2013

De belofte om op 11 april meer informatie over het nieuwe studiemodel te delen heeft Citroën gehouden. En tezamen met een flink aantal foto’s wordt het ons direct duidelijk, de Wild Rubis zal als basis dienen voor een SUV van de DS-lijn.

Een paar dagen voor de opening van de beurs in Shanghai geeft Citroën meer informatie vrij over haar langverwachte nieuwe studiemodel: de DS Wild Rubis. De conceptcar geeft, net als de Numéro 9, gestalte aan een speciaal voor China ontworpen DS-lijn. Citroën richt met zowel die vierdeurs coupé alsook met deze SUV haar pijlen volledig op het Aziatische land. De komst van deze DS Wild Rubis naar Europa is dan ook helemaal niet zeker.

Plug-in Hybride
Of hij continent aan zal doen of niet, hij geeft wel aan waar Citroën zich mee bezig houdt. En dat is onder meer plug-in hybride techniek. Deze DS Wild Rubis is de eerste Citroën die via een stekker is op te laden. Maar wat daarvan de exacte specificaties zijn wil Citroën ons nog niet vertellen. Wat maatvoering betreft kan de crossover zich meten met de BMW X3 en Audi Q5. Met zijn lengte van 4,70 meter en zijn hoogte van 1,95 meter laat hij de Duitse concurrentie zelfs achter zich. Een relatief lage daklijn zorgt dan weer voor een iets sportiever uiterlijk en laat de breedte beter tot zijn recht komen. Grote 21 inch wielen zullen het productiestadium wellicht niet halen, maar laten de relatief grote wielbasis van 2,9 meter goed uitkomen.

Nieuwe identiteit
De Fransen refereren graag aan de identiteit van de DS-lijn als het gaat om hun nieuwe studiemodel. Verchroomde details op de zijkanten, aerodynamisch gevormde dakdragers die in de achterzijde van de carrosserie verdwijnen en een front dat driedimensionaal lijkt moeten de nieuwe identiteit van de DS-lijn gaan uitdragen. Onder die identiteit verstaat Citroën bovendien full LED-koplampen uit drie mobiele lichtmodules, richtingaanwijzers die de lichten omlijsten en overlopen in het onderste gedeelte en een speciale lak die 'verkleurt' naar mate hij langer in het licht staat zijn punten die de Wild Rubis maken tot de nieuwste personaliteit van het DS-geslacht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model