Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën DS Wild Rubis Concept

Nieuws: Citroën DS Wild Rubis Concept

Meer details Citroën DS Wild Rubis

23.04.2013

Citroën trekt momenteel in China de aandacht met de DS Wild Rubis. Het studiemodel is de voorbode voor een nieuwe DS-model waarover we al eerder berichten. Nu hebben de Fransen echter de specificaties van de DS Wild Rubis onthuld.

Hoewel de DS Wild Rubis wel degelijk een vervolg krijgt in de vorm van een productiemodel speciaal voor de Chinese markt, wil Citroën nu vooral benadrukken dat de SUV nog een studie is. Dat komt onder meer tot uiting wanneer de auto wordt gestart. Op dat moment komt de bijzondere blik van de Wild Rubis tot leven aan de hand van de koplampen die als het ware 'openvouwen' en aangaan, begeleid door een geluidseffect. En zo bevat de Wild Rubis nog meer geluidseffecten, waarmee Citroën een reeds ingezette trend verder lijkt aan te wakkeren. Er werden namelijk speciale klanken ontwikkeld om de activering van de verschillende koplampen en richtingaanwijzers te accentueren.

Plug-in hybrid
Minder futuristisch, en daardoor interessanter, is wat er zich onder de kap afspeelt. Zoals eerder al bekend werd is de DS Wild Rubis een plug-in hybride, maar nu weten we ook wat hij allemaal kan. Zo is er een 1.6 THP-benzinemotor met 225 pk aan de voorwielen gekoppeld en een elektromotor met 70 pk aan de achterwielen. Het gecombineerde vermogen bedraagt een gezonde 295 pk en toch weet de SUV slechts 43 g/km aan CO2 uit te stoten. Volledig elektrisch en emissieloos rijden kan ook. Dat kan over een afstand van 50 kilometer. Bovendien is het mogelijk om te schakelen tussen vier-, voor- of achterwielaandrijving.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model