Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën DS Devine concept

Nieuws: Citroën DS Devine concept

Citroën toont toekomst DS-lijn met Devine concept

09.09.2014

Met de DS Devine concept weet Citroën wederom indruk te maken met haar DS-lijn. En zowel goed als slecht nieuws te brengen. Zullen we maar met het slechte nieuws beginnen? De DS Devine concept zal niet in productie gaan. Maar het goede nieuws is dat de conceptcar wel de basis vormt voor de aanstaande DS-modellen.

Technisch is er niet veel bekend gemaakt. Logisch, want het gaat vooral om het uiterlijk. Wat Citroën kwijt wil is dat er een 1.6 liter turbomotor onder de motorkap komt te ligt welke 270 pk en 330 Nm genereert. Dit vermogen probeert via de voorwielen grip op het wegdek te krijgen. De vierdeurs heeft een lengte van 4,21 meter en is op twee centimeter na twee meter breed. De hoogte vanaf het wegdek is 1,35 meter.

Zelfstandig
De DS-lijn gaat binnen het gamma van Citroën als zelfstandig merk verder in plaats van een label. Daarom willen de Fransen de modellen een eigen identiteit geven. Het Citroën logo wordt geschrapt en vervangen door een DS badge. Het exterieur is verder aangepakt met lasertechniek en scrollende richtingaanwijzers. Het opvallendste is de afwezigheid van een achterruit. In plaats daarvan is er een camera wiens beeld wordt geprojecteerd op een achteruitkijk-spiegel-vormig scherm. Het dak is bekleed met materiaal dat doen denken aan de schubben van een reptiel. De schubben verschillen onderling. Sommige zijn mat, andere gesatineerd, ondoorzichtig of doorzichtig. Dit levert een unieke lichtval op.

Carbon en kristallen
Binnenin zijn de ontwerpers nog verder gegaan. Het studiemodel kan binnen 15 minuten het interieur een totaal nieuwe sfeer aanmeten, wat de fabrikant Hypertypage noemt. DS toont drie stijlen genoemd Male, Parisienne Chic en Fatale Punk. Male is de stoerste versie waarin veel carbon wordt gebruikt. Bij Parisienne Chic is leer en geplooid zijde volop aanwezig en is er een geborduurd patroon aanwezig op de deurpanelen. Fatale Punk is ook een samenwerking, deze keer met Swarovski. Dat kan maar één ding betekenen, deze versie is overladen met luxe. Er is gewatteerde, met juwelen bezet leer en Swarovski Crystal stof.

Het studiemodel debuteert tijdens de Concours d'Elégance in Chantilly komende zondag. Ook is hij te zien op de Autosalon van Parijs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model