Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Citroën DS 5LS

Nieuws: Citroën DS 5LS

Citroën maakt DS 5LS wereldkundig

20.12.2013

Citroën heeft in het Louvre in Parijs de jongste DS-creatie wereldkundig gemaakt. Het is de eerste sedan waarbij het label op zijn achterste prijkt. Het model wordt komt in maart volgend jaar in China op de markt. De Fransen maken niet kenbaar of er ook Europese plannen zijn.

De DS5 LS is 4,70 meter lang, 1,84 meter breed en 1,50 meter hoog en kent daarmee bijna dezelfde afmetingen als de C5. De wielbasis bedraagt 2,71 meter en dat is volgens de Fransen een record in het segment. Dat moet in elk geval voor een erg comfortabele cabine zorgen. En de technologie helpt een handje. Zo is de rugleuning van de achterstoelen instelbaar en kan je je gerust door een massagesysteem laten verwennen.

Nieuwe designkenmerken
Met de komst van de DS5 LS toont Citroën nu voor het eerst het nieuwe front - dat we kennen van de conceptcars Numéro 9 en Wild Rubis - op een productiemodel. Omdat DS in China als een apart merk is gepositioneerd, ontbreekt de dubbele chevron van Citroën hier op de voorzijde. Of deze lijn ook op de overige DS-modellen doorgevoerd zal gaan worden is onbekend. Het kan immers ook zijn dat Citroën dit specifiek voor China heeft bedoeld. De auto is dat in ieder geval wel en als wij reëel zijn verwachten we deze ook niet naar Europa.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model