Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën Cactus M

Nieuws: Citroën Cactus M

Citroën gaat uit haar bol met de Cactus M

03.09.2015

Gebrek aan lef heeft Citroën nooit gekend. Ook tijdens deze editie van de IAA in Frankfurt presenteert het Franse merk weer een eigenaardig studiemodel. Diens naam? Cactus M. Met de M als vette knipoog naar de Mehari van weleer.

Wij vermoeden dat de zoon van Carlos Taveres – de huidige CEO van PSA – voor de grap een dag heeft geruild met pa. Hij was vermoedelijk opzoek naar een modern equivalent van de Citroën Mehari en gaf het meest creatieve team binnen het bedrijf de opdracht zijn droomauto te ontwikkelen. Het resultaat? De Cactus M, waarschijnlijk het meest ideale vervoersmiddel voor alle surfers wereldwijd.

Knipoog naar Méhari
Het fundament voor deze eigenwijze creatie vond men in de C4 Cactus – van zichzelf al een eigenzinnige product. Vervolgens mochten zowel het dak als de achterportieren het veld ruimen. Gelukkig voor de passagiers monteert Citroën nog wel opstapsteunen in het zijpaneel waardoor je alsnog gemakkelijk de achterbank kunt bereiken. De filosofie van overal doorheen, overheen en onderdoor klimmen ligt nou eenmaal goed in lijn met dat van de beroemde Méhari, aldus de Fransen.  

Waterdicht
Zoals je verwacht bij de ideale auto voor strand- en zeeliefhebbers is het interieur volledig waterdicht. Citroën stelt zelfs voor dat je de Cactus M na een dag strand simpelweg kunt schoonspuiten met de tuinslang. De afvoeropeningen in de voetruimte zorgen ervoor dat er geen badkuip ontstaat. Ook de stoelen, bekleed met gekleurde neopreen bekleding van wetsuits, is bestaand tegen zeewater en is net als het materiaal van het dashboard sneldrogend.  

Productiekansen minimaal
Het is fantastisch om te zien dat Citroën blijft inspireren met haar producten. Of het merk met de dubbele chevron het aandurft om de Cactus M daadwerkelijk in productie te brengen blijft gissen. Wij verwachten echter dat het bij deze eenmalige showcar blijft. Wil je de Cactus M in het echt zien? Citroën gunt de eigenaardige cabriolet een publieksdebuut tijdens de IAA in Frankfurt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model