Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Citroën C5 Crosstourer

Nieuws: Citroën C5 Crosstourer

Aarzelende zandhaas: Citroën C5 Crosstourer

24.02.2014

In lijn met de Passat Alltrack, de 508 RXH en Insignia Country Tourer is dit de C5 Crosstourer van Citroën. Alleen dan met de uitstraling en voorzichtigheid van een geboren angsthaas, want aan een heldhaftige attitude en 4x4-aandrijving ontbreekt het.

We hoeven je eigenlijk niet te vertellen dat de Citroën C5 Crosstourer is gestoeld op de stationvariant van de C5. Wat we misschien wel kenbaar moeten maken is dat het ‘Cross’-gedeelte in de modelnaam weinig toevoegt. Oké, de avontuurlijk bedoelde C5 staat standaard 15 millimeter hoger op de wielen, maar om het crossconcept kracht bij te zetten hadden we graag wat meer aangezette bumpers en wielkasten gezien. Het is alsof Citroën zich nog altijd niet helemaal prettig voelt op een losse ondergrond. En dat terwijl hun glorieuze rallycarrière toch heel anders laat zien.

Hydractive III+
Het niet beschikbaar stellen van vierwielaandrijving getuige het zoveelste feit dat de C5 Crosstourer graag met de trend mee wil doen, maar ook niet meer dan dat. Om toch met enig vertrouwen een zandpad te kunnen trotseren monteert Citroën (optioneel) hun geavanceerde Hydractive III+ vering. Afhankelijk van de gereden snelheid, maar onder de 70 km/h kan deze adaptieve vering de bodemvrijheid laten variëren. Tot 10 km/h kan het systeem de bodemhoogte met 6 centimeter laten toenemen en tot 40 km/h is dit nog 4 centimeter. Op hogere snelheden zakt de koets automatisch door de knieën, wat ten gunste komt aan de aerodynamica en daarmee het brandstofverbruik. Maar als je je daar als bestuurder zorgen om maakt, past een avontuurlijk autotype misschien helemaal niet bij jou. Enfin, de C5 Crosstourer is te combineren met alle motoren behalve de e-HDi 115 Airdream ETG. Hij komt zelfs in aanmerking voor 20% bijtelling. Wanneer en wat de prijzen zijn is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model