Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën C5 Aircross

Nieuws: Citroën C5 Aircross

Citroën C5 Aircross te bestellen vanaf € 31.390,-

01.11.2018

De C5 Aircross arriveert binnenkort bij de dealer waarmee Citroën ook weer een SUV in het middenklasse-segment heeft. En dit kost 'ie.​

Renault heeft al een tijdje de Kadjar, Volkswagen de Tiguan en Mazda de CX-5, om maar een paar concurrenten te noemen. Maar ook de Peugeot 3008 en Opel Grandland X zijn eigenlijk niets minder dan rivalen, ook al komt de verkoop daarvan op dezelfde PSA-hoop terecht. Ondanks die concerngenoten voorzien van vergelijkbare techniek is de C5 Aircoss best een vreemde eend in de bijt. Zoals het een Citroën betaamd doet de opgehoogde C5 echt z'n eigen ding. En de vanafprijs die daarbij hoort bedraagt € 31.390,-.

Motoriseringen
Voor deze instapprijs krijg je de Puretech 130 S&S, een 130 pk sterke 1.2 liter benzine. De andere benzine is een 1.6, levert 180 pk en is standaard gekoppeld aan een automaat. Citroën wil hier minstens € 39.090,- voor hebben. Daarnaast zijn er nog twee diesels: de 130 pk sterke HDi en een 180 pk sterke variant. Prijzen beginnen bij € 41.490,- voor de versie met handbak. Wil je de basisdiesel met EAT8-automaat dan ben je € 43.990,- kwijt. De dieseltopper (met standaard automaat) vergt een extra investering van 5 mille.

Uitrusting
Elke Citroën C5 Aircross is voorzien van het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions-syeteem, een tweede zitrij met drie individueel inklapbare, verschuifbare en verstelbare zitplaatsen en een bagageruimte van 580 tot 720 liter (afhankelijk van positie tweede zitrij). Verder zijn Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning System, Verkeersbordherkenning standaard, alsook een 8 inch touchscreen met Mirror Screen, DAB+ digitale radio-ontvangst en de Citroën Connect Box. Citroën C5 Aircross te bestellen vanaf € 31.390,-

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model