Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën C4

Nieuws: Citroën C4

Gloednieuw: Citroën C4

02.06.2010

Belangrijk nieuws uit Frankrijk! Citroën heeft namelijk de eerste informatie en afbeeldingen van de gloednieuwe C4 vrijgegeven. Het model volgt de huidige C4 uit 2004 op en moet het Franse merk steviger op de kaart zetten.

Ofschoon de nieuwe Citroën in alle richtingen groeit blijft het model redelijk compact. Met een lengte van 4,33 meter is de nieuwe C4 acht centimeter langer dan de huidige variant. De breedte nam toe van 1,77 naar 1,79 meter en de hoogte groeide met drie centimeter naar een totaal van 1,49 meter. Een grotere carrosserie betekent in de meeste gevallen ook meer binnenruimte en dat is ook bij de nieuwe C4 ook het geval. Citroen claimt met een laadruim van 408 liter zelfs de grootste bagageruimte in haar klasse te hebben.

Motorengamma voorlopig nog onbekend
Citroen C4Ook voor Citroen is het respect voor het milieu één van de prioriteiten. Dit is het meest te merken aan de e-HDi-modellen die met microhybridetechniek en Stop & Start worden uitgerust. In het gunstigste geval levert dit een uitstoot van 109 g/km. Een waarde die in een later stadium nog verlaagd zal worden tot net onder de 100 g/km. Meer informatie over het motorengamma is er op dit moment helaas nog niet.

Gadgetfreak
Citroen C4Anno 2010 is het voor autofabrikanten een must om haar modellen uit te rusten met de laatste trend op het gebied van veiligheid. Citroën blijft op dit gebeid zeker niet achter en introduceert met de C4 een behoorlijke gadgetfreak. Het model is namelijk leverbaar met moderne systemen als Hill Start Assist, elektronische handrem, Lane Departure Warning System (LDWS), meedraaiende Xenon verlichting, statische bochtverlichting en parkeersensoren. Daarnaast omvat de prijslijst ook een dodehoekcontrolesysteem, programmeerbare cruisecontrol en snelheidsbegrenzer, audiosysteem met surroundsystem en stoelen met massagefunctie. De nieuwe Citroën C4 wordt geproduceerd in Mulhouse en zal nog voor het eind van dit jaar in de showroom staan. Meer informatie en prijzen volgen later dit jaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model