Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Citroën C4 Picasso

Nieuws: Citroën C4 Picasso

Nieuwe Citroën C4 Picasso bijna klaar

06.02.2013

Over een maand presenteert Citroën een grondig vernieuwde C4 Picasso. Dat is geen groot nieuws, we hebben immers al vele malen gecamoufleerde prototypes voorbij zien komen. Wel groot nieuws is dat het model nu volledig ongecamoufleerd is betrapt. In de straten van het Spaanse Vigo.

Noem het naïef, noem het heel slim, maar feit is dat de Citroën C4 Picasso geen grote verrassing meer vormt als deze tijdens de Autosalon van Genève 2013 officieel zal worden gepresenteerd. En dat is enerzijds jammer, want Citroën had ons namelijk behoorlijk weten te verrassen. Anderzijds kan het geen kwaad om even aan dit ontwerp te wennen. Op zijn zachtst gezegd is het namelijk wel even slikken. De C4 Picasso deelt duidelijk herkenbare vormen met zijn voorganger, maar heeft met de enorm samengeknepen lichtunits, met daaronder juist heel grote exemplaren, een bijzonder voorkomen. Verder naar achteren worden we al een stuk enthousiaster. Van opzij bekeken, maar zeker aan de achterzijde zien we sterke overeenkomsten met de DS-lijn van de Fransen.

Vernieuwd
Het design mag dan geen geheim meer zijn, over de techniek weten we nog weinig. Natuurlijk ligt het in de lijn der verwachting dat Citroën haar meest moderne motoren uit de stellingen zal halen. En ook dankzij moderne entertainment en elektronica zal de C4 Picasso een stap vooruit zetten. Maar echt revolutionaire wijzigingen verwachten wij niet. Want ondanks dat geen plaatwerkdeel hetzelfde is, kan de C4 Picasso vooral als een grondig vernieuwd model gezien worden. Over een maandje zullen we het exact weten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model