Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën C4 Cactus

Nieuws: Citroën C4 Cactus

Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig

31.10.2017

Je vindt hem geweldig, of spuuglelijk. Een tussenweg is er eigenlijk niet voor de Citroën C4 Cactus. Nou ja, was er niet. Want met deze ingrijpende facelift is hij toch echt een stuk minder stekelig geworden dan zijn voorganger.

Dit is een facelift van het type waarbij je niet twee keer hoeft te kijken om de verschillen waar te nemen. Alleen al het feit dat de Airbumps van de deurpanelen zijn verwijderd maakt al een verschil van dag en nacht. Blijkbaar heeft Citroën ook ingezien dat het idee wellicht innovatief is, maar lang niet iedereen kan waarderen. Helemaal verdwenen zijn ze overigens niet, ze nemen nu de plaats in van de traditionele stootstrip. Zij het wel wat groot uitgevallen.

Agressiever, maar toch vriendelijker
Ook het front onderging een ware metamorfose. Het Citroën-logo kreeg een meer prominente plek en werd samen met de grille en koplampen samengesmolten tot een veel agressiever front. Het design van de achterbumper, achterlichten alsook van diverse details werd eveneens vernieuwd.

'Hydraulische kussens'
Citroën mikt heel duidelijk weer meer op comfort. De vernieuwde C4 Cactus is namelijk uitgevoerd met Progressive Hydraulic Cushions, een techniek waarbij oneffenheden in het wegdek gefilterd worden. Het moet doen denken aan de veerbollen van weleer. Kort gezegd komt de techniek erop neer dat er binnen de dempers twee kleine extra dempers zitten om zowel het in- als uitveren soepeler te doen verlopen. <br>Maar dat is niet alles. Ook de speciale stoelen met zeer zachte zittingen en de extra geluidsisolatie moeten het comfort bij Citroën weer naar een hoger plan tillen.

2018 bij de Citroën-dealer
De vernieuwde Citroën C4 Cactus staat in het eerste kwartaal van 2018 bij de dealers. De prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model