Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën C4 BioFlex

Nieuws: Citroën C4 BioFlex

Bio-ethanol (E85)

23.08.2007

Citroën lanceert de C4 BioFlex, de eerste bio-ethanol auto van Citroën. De C4 BioFlex debuteert op de IAA in Frankfurt en staat kort daarna in de Franse en Zweedse showrooms van Citroën. Het model zal ook in andere Europese landen op de markt komen en kan rijden op E85 bio-ethanol en gewone benzine.

Nieuws Citroën C4 BioFlexHet ene na het andere merk presenteert een auto op bio-ethanol. Citroën voegt zich ook bij de club en presenteert de C4 BioFlex. Deze vijfdeurs C4 wordt aangedreven door een 1.6 liter viercilinder met een vermogen van 110 pk en rijdt in principe standaard op benzine. Maar omdat Citroën de motor en de brandstofleiding ook geschikt heeft gemaakt voor bio-ethanol kan de C4 hierop eveneens rijden.

Bio-ethanol

Nieuws Citroën C4 BioFlexEen groot verschil tussen rijden op benzine of bio-ethanol is er niet. De motor is 2,9% krachtiger wanneer bio-ethanol getankt wordt en stoot 9 g/km CO2 minder uit, maar daar blijft het bij. Het gehele proces van productie van de bio-ethanol tot aan de verbranding is veel milieuvriendelijker dan bij een gewone benzineauto. En dat maakt de C4 BioFlex tot een schoon alternatief.

Europese levering

De C4 BioFlex zal zoals gezegd eerst in Frankrijk en Zweden worden gepresenteerd. Het model zal tegen het einde van 2007 echter ook in andere Europese landen leverbaar worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model