Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën C3

Nieuws: Citroën C3

Optische facelift voor Citroën C3

22.02.2013

De Citroën C3 heeft een nieuw neusje gekregen. Dankzij de facelift loopt hij meer in de pas met de DS-lijn van Citroën, maar doet het de C3 vooral voor zichzelf veel goed.

De vernieuwde C3 heeft letterlijk en figuurlijk een facelift ondergaan. Onderhuids wijzigde niets. In het oog springt met name het nieuwe front waarbij de voorbumper geheel hertekend is. De LED-dagrijverlichting werd in de voorbumper gemonteerd, de double chevron is meer aangezet en het gehele lijnenspel is net even wat strakker geworden. Aan de achterzijde hield Citroën de wijzigingen beperkt tot nieuwe lichtunits. Tot de negen leverbare carrosseriekleuren behoort één nieuwe: Blue Encre.

Motorengamma
Als voorheen is de C3 leverbaar met een drietal benzine- en evenveel dieselmotoren. Het gamma bestaat uit de VTi 68, VTi 82 en VTi120 waarbij de cijfers het vermogen vertegenwoordigen. De motoren zijn respectievelijk 1.0 en 1.2 liter groot en putten hun kracht uit drie cilinders. De drie dieselmotoren zijn allen van het type e-HDi en 70, 90 en 115 pk sterk. De beide instappers, de e-HDi 70 en e-HDi 90 komen in aanmerking voor 14% bijtelling.

Citroën zal de vernieuwde C3 vanaf april bij de dealers binnenrijden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model